Henüz resmi temel atma töreni yapılmamış olsa da inşaatına son sürat devam edilen yeni İnönü Stadı, yarattığı polemiklerle gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Stat ile ilgili yapılan tüm eleştirilere yanıt veren, stadın mutlaka bitirileceğini söyleyen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, inşaatla ilgili yapılan son eleştiriye ise oldukça ilginç bir şekilde yanıt verdi. Siyah - beyazlı kulübün başkanı, Türk Spor Basını'nın duayen isimlerinden Şansal Büyüka'nın "29 Ekim'de bitirsinler, kendimi asarım" yorumuna "Ben de Sayın Şansal Büyüka'nın eleştirilerinin yer aldığı Milliyet Gazetesi'nin o sayfasını işçiler görsün diye inşaata asacağım" şeklinde konuşarak karşılık verdi.

Stadı bitirmek için gece gündüz çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Fikret Orman "Şansal Büyüka'nın sözlerini okudum. Ben de işçilerimiz motive olsun diye o sayfadan bir kaç tane inşaatın çeşitli yerlerine astıracağım. Gerekli talimatları verdim. Nasıl ki bir teknik adam futbolcuları motive olsun diye soyunma odasına olumsuz eleştirilerin yapıldığı gazete küpürlerini asar, ben de işçilerim daha iyi motive olsun diye o sayfayı astıracağım. Biz ekip olarak o stadı yeni sezona yetiştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Kimse merak etmesin stat bitecek" diye konuştu.

Duayen spor yazarı Şansal Büyüka ne demişti?

‘29 Ekim’de bitirsinler kendimi asarım!’
 
Ben İnönü Stadı’nın 16-18 aylık bir dönemde açılacağını düşünüyorum. Yönetim kadar iyimser değilim. 29 Ekim’de bitirsinler kendimi şuraya asarım. Stadın bitişini 2015’in Ocak ayı olarak görüyorum.
 
Beşiktaş’ta Ronaldinho, “Oldu, olacak” denirken olmadı, bir sürü senaryo yazıldı:
“Beşiktaş’ın son maçtaki geri dörtlüsünü gördükten sonra, Ronaldinho’dan önce savunma lazım. Bu transfer camianın güçlenmesi adına bir transfer olacaktı. İyi bir takım olmak istiyorlarsa, yemeden içmeden savunmasına takviye yapması lazım. O bakımdan Ronaldinho transferi tabii ki katkı sağlardı. Ancak ondan önce savunma arkadaş, savunma.”
Stoper sıkıntısı üst düzeyde...
Toraman’ın affı bile gündeme geldi:
“İbrahim Toraman için şunu söylemeliyim. Bu kadar kadro dışı kalmasını doğru bulmuyorum. Zaman zaman Bilic ve Önder Özen’e affedilmesi konusunda teklif yapıldı, ama yanaşmadıklarını duyduk. Şu var, sen adamı üç ay PAF Takımı ile idmana gönder sıkışınca affet. İbrahim bu ülkenin en iyi stoperlerinden biri. Ne Toramanmış! Adam mı öldürdü?”
Fernandes olayı da kronikleşti, neşteri bir türlü vuramadılar.Nereye varır bu iş?
“Allah aşkına ya gittikleri ya da kaldıkları açıklansın. Bu da kabak tadı verdi. Bu kadar iş bu zamana bırakılmaz. Fernandes olayı takımı da etkiliyor. Ben Trabzon’da son zamanların en kötü Beşiktaş’ını gördüm. Her hattıyla adeta felç olmuştu Beşiktaş. Bir takımda 3-5 kişi iyi oynamaz mı? Beşiktaş puan aldık demesin, Trabzon hediye etti maçı onlara.”
Başkan, Bilic’le sözleşme yenileme eğiliminde, ancak ikinci başkan bu düşünceye muhalefet etti:
“Görüş farklılıkları olabilir. Ancak Beşiktaş iyi gitmezse Bilic ile devam etmek de zora girer. Futbolun gerçeği bu. Sezonu bitireceğine inanıyorum. Gelecek sezon sözleşmesinin devam etmesi ile alakalı olarak ciddi sıkıntılar var.”
İnönü inşaatında sıkıntılar var, ruhsat henüz alınamadı, ne zamana yetişeceği de soru işaretleriyle dolu:
“Ben İnönü Stadı’nın 16-18 aylık bir dönemde açılacağını düşünüyorum. Ben yönetim kadar iyimser değilim. Biri demir yıkacak, biri para bulacak, inşaat tamamlanacak. 29 Ekim’de bitirsinler kendimi
şuraya asarım. Ben stadın bitişini 2015’in Ocak ayı olarak görüyorum.”
Yeniden takıma bakacak olursak, Trabzon karşısındaki Beşiktaş’ın fotoğrafı nasıldı ağabey?
“Beşiktaş’ın futbolunda gerileme var. İki orta saha oyuncusundan iki geri futbolcu yaratma tercihini de bir hoca hatası olarak görüyorum. Oğuzhan’a, Olcay’a, Gökhan’a inanamadım. Tolga’nın dışında kimseyi göremedim. İnanılması zor bir Beşiktaş izledim. Başkan da Amerika’dan beğenmediğini söyledi. Görünüyor ki takım devre arasını iyi değerlendirememiş”