Gelin yeni bir sayfa açalım, teröre 'artık yeter' diyelim

Başbakan Erdoğan, son kez genel başkan seçildiği kongredeki konuşmasında terör sorununun çözümünde yeni bir sayfa açmak istediklerini söyledi. Kürt vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Gelin sorunları birlikte çözelim." dedi. Yeni anayasa konusunda taviz vermeyeceklerinin altını çizen Erdoğan, derin yapılarla mücadelenin de süreceğini anlattı.
Siyasi hayatına 11 yıl önce başlayan AK Parti, dün 4. Olağan Kurultay'ını gerçekleştirdi. Başbakan Tayyip Erdoğan, son kez genel başkan seçildiği kongredeki konuşmasına Sezai Karakoç'un 'Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine' şiiriyle başladı. Yaklaşık 2,5 saat kürsüde kalan Erdoğan, terör sorununun çözümü için Kürt vatandaşlara çağrıda bulundu. Erdoğan, "Gelin hep birlikte yeni bir sayfa açalım. Kürt kardeşlerimin 'Yeter artık' diyerek teröre karşı cesaretle seslerini yükseltmelerini bekliyoruz." dedi. Yeni anayasa konusunda sonuna kadar mücadele edeceklerini anlattı. Erdoğan, "Hangi parti bizimle burada bu işi halletmeye varsa biz onlarla oturur, konuşuruz. Asla masadan kaçan, çekilen olmayacağız." dedi. Kurultayda geçerli 1.421 oyun tamamını alarak yeniden genel başkan seçilen Erdoğan, yönetimde kapsamlı bir değişikliğe gitti. 50 kişilik listeden 21'ini değiştirdi. MKYK'ya giren isimler arasında Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu ve Osman Can gibi isimler de yer aldı. Parti tüzüğü de yumuşatıldı. Buna göre, 3 dönem genel başkanlık yapan kişi, bir dönem ara verdikten sonra yeniden genel başkanlık ve milletvekilliğine adaylığını koyabilecek.

AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongre-si'nde, katılanlara seslenmek üzere sloganlar ve alkışlar arasında kürsüye çıkan Erdoğan, konuşmasına Sezai Karakoç'un, 'Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine' şiirinden bir bölüm okuyarak başladı. Erdoğan'ın şiiri okuduğu sırada, salondaki bazı partililerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Şiiri okurken Erdoğan da duygulandı. Yaklaşık 11 yıl önce AK Parti'yi kurarken uzun soluklu bir mücadelenin içine girdiklerini söyledi. 26 Ağustos 1071'de Sultan Alparslan'ın Malazgirt Ovası'nda ordusuna yaptığı konuşmayı okudu. 'Büyük millet, büyük güç, hedef 2023' sloganını tekrarlayarak, bugün yeni bir hedef daha ortaya koyduklarını söyledi. Erdoğan, "2023 hedefinden sonra inşallah, Cumhuriyetimizin 100. yılının dışında bir hedefimiz daha var. O da bu kuruluşun 1000. yılı olacak, hedef 2071 gençler. Rabb'im lütfederse bizler 2023'ü, inşallah sizler de 2071'i inşa edeceksiniz." dedi. Azamet, kibir ve gururun yanıltıcı olduğunu, yeryüzünde kibirle, böbürlenerek yürüyenlerin her zaman kaybettiğini aktardı. Anamuhalefet partisinin bütün darbelerin ya fiilen ya da fikren içinde olduğunu söyledi. Erdoğan, "Ana muhalefet partisinin içinde olmadığı bir darbe yoktur." ifadelerini kullandı.