‘ARIZALAR BİTMELİ’

Fatih Terim, Cluj’u yenmek için sahada doğru işler yapmak zorunda olduklarına dikkat çekerken, geçen sezon iyi işleyen sistemde arıza olmadığını söyledi, “Ancak sistemin bazı isimlerinde arıza olabilir. O zaman başka isimlerle gideririz” dedi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Cluj karşısında galibiyete ulaşmak için sahada futbol adına doğru işler yapmak zorunda olduklarını ifade etti.

Florya’da basın toplantısı düzenleyen sarı-kırmızılı hoca, “Başarılı olmak için her şeyi yapacağımıza inanıyorum. Az hata yapmak, güzel şeyler üretmek lazım. Cluj diğer rakipler gibi saygı duyduğumuz bir takım. Futbolda takımlar arasında artık büyük uçurumlar yok. Dolayısıyla maçlar da her türlü sonuca açık. En az hata yapan ve bu hatalarına rakip tarafından en az ceza kesilen takımlar maçları kazanıyor. İnşallah Arena’da iyi oyunlarımızın sonuca yansıdığı bir gün yaşarız” diye konuştu.
Sarı-kırmızılıların teknik patronu Fatih Terim’in açıklamalarından satır başları şöyle:
-  Cluj karşılaşması bizim için ne bir ölüm, kalım karşılaşması, ne de bir kader karşılaşması. Galatasaray’ın bir oyun anlayışı var. Bunu da hiçbir zaman terk etmedi. Herkes zaman zaman saha içinde değişiklikler yaptı ama hiçbir zaman özünden uzaklaşmadı.
-  Oyun felsefemizden hiçbir zaman ödün vermeyeceğiz. Tam tersi daha fazla hücum oynamamız, daha fazla baskı yapmamız lazım. Bence Galatasaray takımı son lig maçlarında bundan ödün verdiği için böyle olmuştur. Kaybetsek bile değişik bir felsefemiz olmayacak. Her zaman oyunun kontrolünü elinde bulunduran bir Galatasaray olacak.
-  Türk Telekom Arena’daki taraftarımızın yapılan kötü hareketlere, fahiş hatalara bile tepki göstermemeleri çok önemli. Galatasaray takımının, tribünlerle birleştiği zaman neler yapabildiğini hepimiz çok iyi biliyoruz.
-  Galatasaray ligin en fazla gol atan takımı. Bu kadar golü arayan, pozisyona giren bir takımın çeşitli zaaflarının olması çok doğaldır. Şahsi hatalar olabilir, ama bu çok uzun müddet olmaz. Bizim problemimiz bir arada çok fazla çalışamamak. Geçen yıl hem çok gol atan, hem az yiyen bir takımdık. Demek ki sistemde arıza yok. Sistemin bazı isimlerinde arıza olabilir. Bu arızaları da antrenmanla gideririz. Bu arızalar eğer bu oyuncularla devam ediyorsa o zaman başka oyuncularla gideririz.
-  Hataları kabul ediyorum. Şampiyon bir takımın o defansif hataları yapmaması gerekir. Ama oluyor bunlar, düzelecektir.
-  Geçen yıl 5 maç kazanamadığımız dönemler hiç olmadığı için baskı altında kalabiliriz. Bunu yönetmek lazım. Klasik bir çıkış yakalayacağız. İyi futbolun bu kez sonuca yansımasını dileyelim.
-  Engin’i kadroya alacağım. Önce mi oynar, sonra mı oynar bilemiyorum ama kadroda olacak.
-  Braga başarısı ve M.United’a zor kaybetmesi Cluj’un iyi bir takım olduğunu gösteriyor. Bastos en önemli oyunculardan bir tanesi olarak görünüyor.

‘BAŞKAN’A BAĞLI ÇALIŞIRIM’
Fatih Terim, yeni yapılanmada CEO’ya bağlı çalışmasıyla ilgili soruya da yanıt verdi. Terim, “Hayatım boyunca başkana bağlı çalıştım. 1990 yılında, milli takıma geldiğimde Şenes Bey’e bağlıydım. Çok açık ve net. Mukavelem de var. Başkan bu nezaketi telefonda gösterdi zaten. Bunun dışında da başka bir şey olamaz. Ben pratikte uğraştığım için şemayı oraya soracaksınız” diye konuştu.