CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz’ün Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Bursa’ya yönelik yatırımlarıyla ilgili yöneltiği sorulara Bakan Suat Kılıç’tan yanıt geldi. Demiröz’ün, “Bakanlığınız ile TOKİ arasında 8 kentte 9 stadyum yapımı konusunda protokol imzalandığını biliyoruz. Bu kentlerdeki statların inşaatında devlet finansman ve destek sağlarken Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun finansmanına bakanlığınız destek sağlayacak mı? Sağlayacak ise bunun miktarı ne kadar olacak?" şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

“Spor Genel Müdürlüğümüz ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokolle, söz konusu taşınmazlar ve üzerine inşa edilecek tesisin 49 yıl süre ile Belediye’ye bedelsiz tahsisi kapsamında, UEFA ve FIFA kriterlerine uygun olarak 45 bin seyirci kapasiteli bir stadyum yapılması kararlaştırılmıştır. Protokol gereği Spor Genel Müdürlüğü bütçesinden herhangi bir kaynak aktarılması söz konusu olmayıp, stadyumun, bitiminden itibaren 49 yıl süre ile Belediye’ye tahsis edileceğinden, tüm gelirleri Belediye’ye ait olacaktır. Ayrıca, stadyumun Bursa iline ve Türk sporuna sağlayacağı katkı da düşünülerek, Bakanlığımız aracılığıyla Kalkınma Bakanlığı’ndan 50 milyon TL ödenek talebinde bulunulmuştur."

"NİLÜFER SPOR SALONU 2 YIL İÇİNDE BİTECEK"

Bursa Milletvekili İlhan Demiröz’ün Nilüfer’de yıllar önce temeli atılan Nilüfer Spor Salonu’ndaki son aşamaya ilişkin bir başka soruyu yanıtlarken de, 5 binden 7 bin 500 seyirci kapasitesine çıkarılan salonla ilgili ihalenin tamamlandığını ve yer tesliminin yapıldığını kaydeden Suat Kılıç, inşaatın 2 yıl içerisinde bitirilmesinin planlandığını ve 2012 yılı yatırım programında 12,5 milyon TL ödenek ayrıldığını bildirdi.

2012 yılı içinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan Büyükorhan ve Harmancık ilçeleri spor salonları ile İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla yaptırılan Çok Amaçlı Spor Salonu’nun hizmete gireceğini vurgulayan Suat Kılıç, ayrıca Osmangazi Spor Kamp Eğitim Merkezi ve Nilüfer Gençlik Merkezi proje çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

Suat Kılıç, İlhan Demiröz’ün bir başka sorusu üzerine de bakanlığı aracılığı ile 2002-2011 yılları arasında Bursa’ya 56 milyon 747 bin TL, Spor Toto Teşkilat Başkanlığınca da 4 milyon 291 TL tutarında yatırım yapıldığını bildirdi.


EK(İA/Aİ)