Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Yıldızlar Halter Türkiye Şampiyonası ödül törenin ardından Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Bölgesel Gençlik Çalıştayı'na katıldı. Sözlerine dün akşam saatlerinde Konya'ya otobüsle gelirken Ilgın İlçesi girişinde zincirleme kaza sonucu yaralanan Afyonkarahisar Gençlik Merkezi yönetici ve merkeze üye gençlere geçmiş olsun dilekleriyle başladı.

Ülkemizin 74 milyon nüfusunun, 40 milyonunun 30 yaşın altında olduğuna dikkak çeken

Bakan Kılıç, bu zenginliğin petrol kaynağından bile önemli olduğunu vurguladı. 

Türk düşmanlarının, parlamentolarında bizim tarihimizi kirletmeye çalıştığını ifade eden Kılıç,'' Ama ne yazık ki benim genç kardeşlerim çoğu yer ve zamanda kirletilmeye çalışılan kendi tarihini savunamıyor'' dedi.

Sözde Ermeni soykırımı iddialarına tepki gösteren ve milliyetçiliğin gemisinin lafla yüremediğini belirten Bakan Kılıç, gençlere şöyle seslendi:

'' Kuru gürültü ile milliyetçilik olmuyor. Sevgili gençler özellikle sizlere sesleniyorum. Milliyetçilik, milleti için kaygı duymak, devleti için başını ortaya koymak, her zeminde, şanla şerefle, gururla milletin hissiyatını korumakla oluyor. Ermeni soykırımı iddialarını parlamentosunun gündemine aldıran Fransa Cumhurbaşkanı'na Türkiye'de armağan edilen bir mektup var. Kanuni Sultan Süleyman'ın, Fransuva'ya mektubu. Ne diyor orada, ''Ben ki Bağdat'ım ve Şam'ım ve Yemen'im ve Diyarbekir'im ve Trabzon'um ve İstanbul'um. Bütün dünyanın adeta üç kıtasını sayan bir Sultan, sen ki Françesko. Duydum ki yardıma ihtiyacın var. Merak etme zulme uğrayanların her daim yanında olan Osmanlı Hükümdarı, senin de yardımına koşacak.' bunu söylüyor. Bu mektubu Fransa Cumhurbaşkanı'na veren ve biz zulmeden değiliz, zulme uğrayanların yardımına koşarız diyen lider Başbakan kim, sağolsun var olsun, Recep Tayyip Erdoğan.''

Salondaki gençlere çok çalışmaları konusunda tavsiyede bulunan Kılıç, nasıl bir yeni nesil yetişmesini istediğini şöyle özetledi:

 ''Tarihini, kültürünü inkar etmeyen, medeniyetine karşı direnmeyen, kendi atasını, kendi soyağacını hor ve hakir görmeyen, elbette muhafazakar, tarihine, değerlerine sadakatla bağlı olan, edebiyattan ve şiirden anlayan, diline vakıf olan, coğrafyasının değerlerine saygı duyan, Cemil Meriç'i de, Necip Fazıl'ı da Mehmet Akif'i de Nazım Hikmet'i, bu değerlerin vatan hasretini de vatan sevgisini de bilen nesiller yetişsin istiyoruz. Fena bir şey mi istiyoruz.''

Bakan Kılıç, daha sonra Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan 4 adet spor salonunun açılış törenine katıldı. Ardından partisinin il başkanlığını, Vali Aydın Nezin Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i makamında ziyaret etti.



MKY(İA/AAA)