Alt liglerin temsilcileri istifa eden Mehmet Ali Aydınlar'ı veto ederken, Yıldırım Demirören'in adaylığı da yoklanan nabızlardan sonra kabul görmedi.

Şu ana kadar İbrahim Hacıosmanoğlu ve bugün adaylığını açıklayan Erdal Alkış ile 2 isim TFF Başkanlığı için resmen aday ancak son başvuru tarihi 21 Şubat'ta sona eriyor...

Kaostan çıkamayan kulüpler Bakan Suat Kılıç'tan bir toplantı talep etti.

Bugün Ankara'da yapılan ziyarette Bakan Kılıç'ın kulüp başkanlarına "Tek isim üzerinde uzlaşın" dediği öğrenildi.

Basına kapalı gerçekleşen ve görüntü alınmasına da müsade edilmeyen buluşmada Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve ikinci başkanı Adnan Öztürk'ün Bakan Kılıç ile bu konuyu masaya yatırdıkları öğrenildi.

Kulüplerin temsilcilerinin Bakan'a "Bize yardımcı ol" dedikleri belirtilirken, Bakan'ın ise "Siz kendiniz bir aday çıkarın. Mümkünse tek aday çıkarın ve biz desteği veririz. İsmi ben önermem ama yine hatırlatıyorum; bu aday hiç bir kulübe yakın olmasın, kimsenin adamı olmasın, bir kulübün sempatizanı olabilir ama hedefi Türk futbolunu kaostan kurtaracak spor bilgisine, hukuk bilgisine sahip olan biri gerekiyor" şeklinde konuştuğu öğrenildi.

Bunun üzerine Bakan'ın saydığı kriterlere en yakın ismin Şenes Erzik olduğunu yineleyen BJK, FB ve GS temsilcilerinin "O zaman Sayın Erzik'i siz ikna eder misiniz" dedikleri habercilere gelen bilgiler arasında yer aldı.

Bu arada, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, görüşmelerini bu akşam Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) sürdürecek.

Yine basına kapalı gerçekleşecek bu davette Kılıç, TBMM'de Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal ve Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu ile görüşecek.


EA(UD/FG)