Samsun'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bugün TFF 1'nci Lig ekiplerinden Samsunspor'un Başkanı Emin Kar'ı ziyaret etti. Nuri Asan Tesisleri'ndeki ziyarette Başkan Kar'a yeni görevinde başarılar dileyen Bakan Kılıç, takımın durumu ile ilgili bilgi aldı. Başkan Emir Kar da, kulübün içinde bulunduğu durum hakkında bazı bilgileri paylaştı.

Samsunspor'a yardım etmediği konusunda kendisine sosyal medyadan yapılan eleştirilere de bu ziyarette yanıt veren Bakan Suat Kılıç, "Emin kaptan vefakar, cefakar isimlerinden biri. Takımın efsane isimlerinden biri. Samsunspor için verdiği emek herkesin malumu. Gelinen zor koşullarda mevcut koşullar içinde yapabilecekleri sınırlı da olsa daha fazlasını yapmak için şehrin desteğine ihtiyaçları olacağı çok açık. Ben 10 yıldır Samsunpor ile beraber yaşıyorum. Her ne kadar kadir kıymet bilmeyen birileri özellikle bazı çok marjinal taraftar bloklarında haksız ve dayanaksız çok acımasız eleştirelere muhattap olsakta bu noktada, tek dayanak noktamız yine Samsunspor kulübüdür" dedi.

10 yıldır milletvekili olduğunu hatırlatan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Gecem, gündüzüm, her günüm, her ayım Samsunspor ile beraber geçti. Takımın kapalı olan transfer tahtasını açtırırken bugün bize acımasız eleştirenlerde bulunanlar yanımızda değildi. Takımın bankalara olan milyonlarca dolar borçlarını yapılandırırken bugün acımazsızca eleştirenler yanımızda değildi. Samsunspor'un Bank Asyadan, süper lige çıktığı sezon transfer edilen ve şampiyonlukta büyük payı bulunan isimlerin transfer paraları bulunurken ve biz o paraları bulmak için mücadele ederken, bugün bizi acımasızca eleştirenlerin hiçbiri yanımızda değildi" diye konuştu.

"TEK BAŞINA BENİM YAPMAM MÜMKÜN DEĞİL"

Kulübe sahip çıkmanın şehir kimliğini taşımakla paralel bir fahri görev olduğunu söyleyen Bakan Suat Kılıç, "Tek başına Gençlik ve Spor Bakanının Samsunspor için gereken her şeyi yapabilmesi mümkün değil. Böyle bir dünya yok. Eğer birileri kendi sorumluluklarını unutturmak için böyle bir hava oluşturuyorsa bu yanlış. Birileri elini taşın altına koymamak için herşeyi Gençlik ve Spor Bakanının üzerine yıkmaya gayret ediyorsa bu son derece sağlıksız bir yaklaşımdır" diyerek şöyle devam etti:

10 YILDIR SAMSUNSPOR İÇİN ÇALIŞTIM

"Karıncalar gibi çalışıp dev gibi işler yapmak lazım. Bu yükü kaldırmaya bir dev beklemek bugünün koşullarında mümkün değildir. Samsunlu birileri mutlaka gelip Samsunspor'un hali ne olacak diye soruyor. Bunu bana sormaya gerek yok. Ben zaten kendi payıma 10 senedir Samsunspor için ne yapabileceksem bunun azamisini yapmaya gayret gösterdim. Bankaların yapılandırılmasında varız, transfer tahtasının açılmasında varız. Her noktasında tesislerin iyileştirilmesinde varız, ben şahsen varım. Acı receteyi koyuyorum. Açık konuşuyorum. Geçen sene Samsunspor süper ligdeydi. Süper ligdeki takımın gelirleri Bank Asya gelirlerinden çok çok yüksek. Ama süper ligde oluşan borcu, Bank Asyada ödemek gerçekten zor ve sıkıntılı bir iş. Bu tabloyu tek başına benim düzeltmek gibi şansım yok."

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, açıklamalarının ardından basın mensupları dışarı çıkarıldı. Ziyaretin kalan kısmı basına kapalı gerçekleştirildi. Bakan Suat Kılıç, Canik Başarı Üniversitesi'nce düzenlenecek olan iftar yemeğine katıldıktan sonra karayolu ile Ankara'ya dönecek.



MS,HÇ(İS/AAA) (FOTOĞRAF)