İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ‘şike davasının’ 19. duruşmasında duruşma savcısı Ufuk Ermertcan mütalaasını açıkladı. Savcı Ermertcan, 260 sayfalık mütalaada 93 sanık hakkındaki taleplerini açıkladı.


TEK MAÇ ÜZERİNDEN CEZA İSTEDİ


Yeni yasal düzenlemeleri dikkate alan savcı Ermertcan, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer sanıkların şike ve teşvik suçlarından her maça ayrı ayrı ceza istemedi. Savcı, bütün şike ve teşvik suçlarına tek maç üzerinden ceza istedi.


YILDIRIM’A 13 YIL 10 AY


Ermertcan, Aziz Yıldırım'a 6 maçta şike 3 maçta teşvik pirimi ve ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak, yönetmek suçlarından 13 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası istedi. Eylemlerin her biri için ayrı ceza talep edilseydi Aziz Yıldırım'ın 39 yıl 9 ay hapsi talep edilecekti. Savcı 1 maçta şike 2 maçta ise teşvik primi verilmesi suçlarından ise Yıldırım'ın beraatine karar verilmesini talep etti.


AZİZ YILDIRIM’IN SUÇLANDIĞI MAÇLAR


Yıldırım’ın Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçında şike, Eskişehir-Fenerbahçe maçında şike, Fenerbahçe -İBB Spor maçında şike, Karabük-Fenerbahçe maçında şike, Fenerbahçe- Ankaragücü maçında şike, Sivas-Fenerbahçe maçında şikeden cezalandırılması istendi. Savcı, Yıldırım’ın Trabzon-Bursa, Eskişehir-Trabzon, Trabzon-İBB Spor maçlarında da teşvik pirimi suçundan cezalandırılmasını istedi


EKŞİOĞLU’NA DA 10 YIL


Tutuklu sanıklardan Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu hakkında da örgüte üye olmak, 5 maçta şike yapmak, 3 maçta teşvik primi vermek suçlarından yine 2 yıl 10 aydan, 10 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası talep edildi.


MOSTUROĞLU’NA 10 YIL


Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu hakkında da örgüt üyesi olmak şike ve teşvik pirimi suçlarından yine 2 yıl 10 aydan, 10 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası talep edildi.


GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ’A BERAAT


Savcı Ermertcan, İBB Eski Yöneticisi Göksel Gümüşdağ'ın ise Fenerbahçe-İBB maçında teşvik pirimi suçundan beraatini talep etti. Teknik direktör Hikmet Karaman’ın teşvik pirimi suçundan ‘yeterli delil olmadığından’ beraati istendi.


TRABZONSPOR BAŞKANI SADRİ ŞENER'E DE HAPİS CEZASI İSTENDİ


Trabzonspor Başkanı Sadri Şener hakkında ise Sivasspor-Fenerbahçe maçında teşvik primine teşebbüs etmek ve bu eylem karşılığında menfaat temin etmek suçlarından 9 aydan, 2 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep edildi.


ŞAKAR BERAAT ETTİ


Trabzonspor As Başkanı Nevzat Şakar hakkında ise tehdit suçundan davanın düşmesine Fenerbahçe-Ankaragücü maçında teşvik pirimi vermek suçundan da beraatine karar verilmesi talep edildi.


ADALI VE HAVUTÇU’YA 4.5 YIL CEZA


Beşiktaş As Başkanı Serdar Adalı'nın Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş-İBB arasında oynanan maçta şike yaptığı gerekçesiyle 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.


Savcı Ermertcan Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu hakkında ise Beşiktaş-İBB maçında şike yaptığı gerekçesiyle 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.


İBRAHİM AKIN’A 4,5 YIL HAPİS


İBB'li futbolcu İbrahim Akın hakkında ise FB-İBB, BJK-İBB maçlarında şike yaptığı, Trabzonspor-İBB maçında ise teşvik primi aldığı gerekçeleriyle toplam 4,5 yıla kadar hapsi isteNdi. Bursasporlu futbolcu Gökçek Vederson'a Trabzonspor maçında teşvik primi almak suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.


UYGUN'A 7.5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ


Bülent Uygun'un örgüte üye olmak, 2 maçta şike ve 1 maçta teşvik yaptığı gerekçesiyle 2.5 yıldan 7.5 yıla kadar hapsi istendi


ODYAKMAZ’A 7.5 YIL HAPİS İSTEMİ


Savcı mütalaasında Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz’ın örgüte üye olmak ve Sivasspor- Fenerbahçe maçında şike yapmak suçlarından 2.5 yıldan 7.5 yıla kadar hapsi istendi.


PEKER’E SUÇ ÖRGÜTÜ KURMAKTAN CEZA


Mütalaada Olgun Peker'in silahlı suç örgütü kurmak suçundan cezalandırılması istendi. Şike suçlarından ise beraatine karar verilmesi talep edildi. Bülent Uygun'un 2 maçta şike, 1 maçta teşvik primi vermek suçundan 3 yıldan 9 yıla ve suç örgütü üyesi olmak suçundan ise 13 yıl hapsi istendi.


CEZA ALIRLARSA KULÜP BAŞKANLIĞI YASAKLANSIN


Öte yandan Aziz Yıldırım ile Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in, yargılama sonucunda ceza alması halinde kulüp başkanlığının yasaklanması istendi.

 


 


SG,CT (SB)