Aysal Alman, Terim İspanyol istiyor
Galatasaray’ın başkanı ile hocası Şampiyonlar Ligi’ndeki rakip tercihinde farklı düşünüyor. Ünal Aysal, Alman; Fatih Terim ise İspanyol takımı istiyor. İkilinin 20 Aralık’ta çekilecek kurada muhtemel ekipler arasından tercihleri Schalke 04, Barcelona ve Malaga. Başkan Ünal Aysal ise Almanya’daki gurbetçilere çok güveniyor.


Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura yükselme başarısı gösteren Galatasaray’da herkes, 20 Aralık’ta çekilecek kurada rakibin kim olacağını merak ediyor. Kulüp Başkanı Ünal Aysal, Alman; Teknik Direktör Fatih Terim ise İspanyol ekiplerinden biriyle eşleşmeyi arzuluyor. Çarşamba gecesi heyecan içinde geçen Braga maçından 2-1’lik galibiyetle ayrılan Sarı-Kırmızılılarda Aysal’ın gönlünden geçen isim Schalke 04. Başkanın bu tercihteki sebebi ise seyirci avantajını elde etmek. Aysal, Devler Ligi’nde yollarına devam edeceklerini söylüyor.

Teknik Direktör Fatih Terim ise Barcelona ile eşleşmenin keyifli olacağını belirtiyor. Kim çıkarsa çıksın görevlerini yapacaklarını kaydeden deneyimli çalıştırıcı, “Malaga ya da Barcelona çıksın isterim. Özellikle de Barcelona olsa heyecanlı olur. Ama torbadan kim çıkarsa artık.” ifadelerini kullanıyor. Attığı golle takımına hem galibiyeti hem de turu getiren Aydın Yılmaz da başkanı ve hocasının tercihlerine katılıyor. Yetenekli isim, “Öncelikle Schalke, olmazsa Malaga.” diyor. Kariyerinin en önemli gollerinden birini çarşamba gecesi attığını belirten Sarı-Kırmızılı futbolcu, “Gruplardan çıktığımız için sevinçliyiz. Fatih Terim’in gelişiyle birlikte yeni bir sayfa açtık. Onun verdiği fırsatları en iyi şekilde kullanmaya çalışıyorum.” açıklamasını yapıyor. Terim’in genç futbolcular için çok büyük şans olduğunu vurgulayan başarılı krampon, Emre, Semih gibi önemli isimlerin de deneyimli hoca sayesinde Türk futboluna kazandırıldığını aktarıyor. Sarı-Kırmızılı taraftarların buluşma adresi ‘webaslan.com’da düzenlenen ve halen devam eden ankette de rakip olarak Schalke 04 ön plana çıkıyor. 63 binin üzerinde katılımın sağlandığı anketin sonuçlarına göre yüzde 41,4 Schalke önde bulunuyor. Alman ekibini yüzde 21,4’le Malaga takip ediyor. Barça’yı isteyenlerin oranı yüzde 7,8.