Aykut Kocaman ile Egemen Korkmaz, AEL Limassol ile oynanacak UEFA Avrupa Ligi C grubu 3'ncü hafta maçı öncesinde karşılaşmanın oynanacağı GSP Stadı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Sarı-lacivertli çalıştırıcı, AEL Limassol karşısında kazanıp, avantaj yakalamak istediklerini belirterek şu açıklamalarda bulundu: "Heyecanlı bir Avrupa macerası var ve hem bizim, hem de grubumuzdaki diğer takımlar için önemli. Arka arkaya Limassol ile 2 maç oynayacağız. Bu anlamda bakıldığı zaman hem biz, hem de Limassol mücadeleden ödün vemeyecek. Limassol ile oynayacağımız iki maç sonunda avantaj yakalamak için kazanmamız gerek. İddiamızı sürdürmemiz ve onların da iddialı oynayacaklarını düşünüyorum. Bu iddialı karşılamanın ilki yarın. Güçlü bir şekilde gruptaki varlığımızı hissettirmek önemli. Futbolun ayrıştırıcı, dışlayıcı değil, birleştirici tarafı saha içinde ve dışında olması istediğimiz şey."

FUTBOL SÜRPRİZE AÇIK BİR OYUN

Aykut Kocaman, bir basın mensubunun, 'Fenerbahçe ile Limassol arasındaki bütçe farkından dolayı birbirlerine rakip olup olmayacağına' ilişkin soruya ise, "Futbolun en güzel tarafı her türlü sürprize açık olması. Bu nedenle en çok sevilen spor dalı. Giysiler çıkarılıp, formalar giyilince her türlü şeye ve sonuca yer var. Bu tip ayrımların dışarıda yapılması doğal, ama saha içinde konsantrasyon ve arkadaşlık duygusu yüksek olan takımlar kazanır. Yanlış hatırlamıyorsam, geçtiğimiz sezonda Avrupa'da yine bir Güney Kıbrıs takımı iyi bir sonuç elde etmişti. Evet, para uzun vadede avantaj sağlıyor. Ama tek maçlarda takımdaşlık ve irade daha iyidir" şeklinde cevap verdi.

RAKİBİMİZİ İYİ ANALİZ ETTİK

AEL Limassol takımının en güçlü yönünün takım savunmasını en iyi şekilde yaptığını vurgulayan Kocaman, "Limassol'da bir antrenör değişikliği oldu ve merak ediyoruz. Ancak bizim seyrettiğimiz takımın, takım savunması çok iyi ve güçlü. Son oynadıkları Marsilya maçında 90 dakika boyunca hemen hemen aynı oyunu oynayan bir takım vardı" dedi. ÖZELLİKLE LİGİN İKİNCİ YARISINDAN SONRA ÇOK DAHA İYİ OLACAĞIZ

Takımının zamanla çok daha iyi olacağını da kaydeden Kocaman, "Avrupa sınavlarında inişli çıkışlı bir seyrimiz olduğu doğru ve çeşitli sürelerde pek çok kez bu durumla karşı karşıya kaldım. Doğru bir tespit. Kendi standardımızı altında seyrediyoruz belki, ama gerekçeleri var ve en önemlisi düşündüğümüzden ve planlandığımızdan farklı bir biçimde takım içinde yaşanılan şeyler. Ayrılan oyuncular oldu. Takımımızda yeni olan oyuncularımızın uyum sağlamalarını beklemek bir süreçtir. Takımdaki oyuncuların bir kapta yoğrulması gibi nedenlerle bir süreç gerek. Ligin ikinci yarınsından itibaren bu takım çok çok daha iyi olacaktır. Hem sakatlıklar, hem de futbol dışı etkenlerin yoğun olduğu dönem yaşadık. Takımın biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

19 KİŞİLİK KADRODAKİ HER OYUNCU OYNAYABİLİR

Son olarak AEL Limassol maçı kadrosunda yer alan, Mehmet Topal ve Gökhan Gönül'ün son durumlarına ilişkin de bir açıklama yapan Kocaman, "Genel olarak 19 kişilik kadro, oynayabilecek oyuncular anlamına gelir. Dolayısıyla da buraya gelirken hiçbir oyuncuyla ilgili bir tereddüdümüz yoktu. Yarın da en doğru ve güçlü kadromuzla sahada olacağız" dedi.

EGEMEN KORKMAZ: "KAZANAN TARAF OLMAK İSTİYORUZ"

Toplantıda konuşan Egemen Korkmaz ise, "Öncelikle yarınki hedefimiz mutlak galibiyet. Bundan sonra yine Limassol ile oynayacağız. Oynanacak iki karşılaşma da belirleyici olacak ve bu zihniyetle hazırlandık. Güzel bir futbol oynamak isteyen felsefemiz var ve sahaya yansıtınca güzel skorlar alıyoruz. Umuyorum yarın da bu oyun anlayışımızı sahaya yansıtarak, galip gelen taraf olmak istiyoruz" dedi.

TAKIM MAÇ SAATİNİ BEKLİYOR

Bu arada Fenerbahçe, AEL Limassol takımıyla oynayacağı maçın hazırlıklarını, akşam saatlerinde GSP Stadı'nda yaptığı antrenmanla tamamladı. Antrenmanı, Başkan Aziz Yıldırım, Asbaşkanlardan Ali Yıldırım, Tahir Perek, İsfendiyar Zülfikari ve Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Haker ile delegasyonlar da izledi. Aykut Kocaman yönetiminde 20.00'de başlayan antrenman 1 saat 15 dakika sürdü. Koşu, ısınma ve koordinasyon çalışmalarıyla başlayan antrenmanda 2 gruba ayrılan oyuncular, 5'e 2 top kapma ve pas çalışmasının ardından antrenmanı taktiksel ve bireysel çalışmalarla tamamladı. Bu antrenmanla AEL Limassol maçı hazırlıklarını tamamlayan Sarı-lacivertliler, maç saatini beklemeye başladı.

 

AR (RT)