Şampiyonada 7 siklette yarışmalar yapıldı ve sporcular vücut geliştirme kategorisinde, 70, 75, 80, 85, 90, 100 ve artı 100 kiloda mücadele ettiler.

9 ülkeden 11 sporcunun katıldığı 90 kilo kategorisinde Görkem Gürsoy 33 puanla şampiyonluğu kazanırken, Estonyalı Ott Kivikas 34 puanla ikinci, Polonyalı Tomasz Pabiniak ise 40 puanla üçüncü sırada yer aldı. Görkem Gürsoy bu başarısı ile 1997 yılında yani 15 sene önce 90 kiloda şampiyon olan Hamdullah Aykutlu'dan sonra aynı kiloda şampiyon olan ikinci Türk sporcu oldu.

Altın madalyası ile Türkiye'ye dönen ve çalışmalarına devam eden Görkem Gürsoy kazandığı başarı sonrası duygularını Doğan Haber Ajansı ile paylaştı.

Görkem Gürsoy, şunları söyledi;

"İspanya'da düzenlenen Avrupa Vücut Geliştirme Şampiyonası 90 kiloda altın madalya kazandım. Türkiye en son 15 sene önce altın madalya kazanmıştı. 15 sene sonra bu başarıyı yeniden ben başardım. Orada bayrağımızı dalgalandırdık. Bundan sonraki hedefim Dünya Şampiyonluğu ve hazırlıklarıma başladım."

Görkem Gürsoy her yıl yapılan Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmanın yılın 11 ayı sürdüğünü belirtirken, yılda sadece bir ay diyetini bozduğunu söyledi.

15 yaşından bu yana vücut geliştirme ile ilgilenen Gürsoy, ilk olarak Türkiye Şampiyonluklarını kazandığını dile getirerek, "Sürekli hazır olmak zorundayız. Beslenmeme ve antrenmanlarıma yılın 11 ayı dikkat ediyorum. Sadace 1 ay diyeti bozabiliyorum. Bizim sporumuzda son hafta çok önemli. Herşey o dönemde değişebiliyor. Bu durum bir kılıcın üzerinde yürümek gibi. Ayağınız kaydığı zaman ikiye bölünüyorsunuz ve yapacak hiç bir şeyiniz kalmıyor. Podyumda her şey değişebiliyor. Özel antrenörlerimiz ile çalışıyoruz. Aslında bir güzellik yarışması gibi düşünebilirsiniz. Simetriye yönelik puan veriliyor. Vücudun kaslarının uyumuna dikkat ediliyor. Yaptığınız diyete kadar sizi inceliyorlar. 11 tane hakem var, birinciye karar veriyorlar. 7 tane zorunlu poz ve 1 dakikalık serbest pozlar sonucu altın madalyaya ulaşabiliyoruz. Ben 15 yaşından bu yana bu sporu yapıyorum. 18 yaşında Türkiye Şampiyonu oldum. Ailem beni çok destekledi. Daha sonra 10 defa Türkiye Şampiyonu ve Balkan Şampiyonu oldum. Şimdi Avrupa Şampiyonluğu geldi. Umarım Dünya Şampiyonluğunu da elde ederim" diye konuştu.

Görkem Gürsoy son olarak kendisine yardımcı olan herkese teşekkür ettiğini söylerken, masrafları çok yüksek bir spor yaptığını ve sponsorların desteğini beklediğini belirtti. Sponsor arayışı içinde olduğunu söyleyen Gürsoy, sponsor bulamaması halinde bu sporu devam ettirmenin çok zor olacağını dile getirdi.

Avrupa Şampiyonu Görkem Gürsoy röportajın ardından oğlu Rüzgar ve eşi Seda Hanım ile kameramıza görüntü verdi ve altın madalyasını oğlu Rüzgar'a verdi.



ÖÖ(UD/FG)