İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool ve Tottenham Hotspur, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde; Arsenal, Chelsea Avrupa Kupası finallerinde mücadele edecek.

Dört takımda büyük başarıya imza atan teknik direktörlerin yabancı olması dikkat çekiyor. Ayrıca ekiplerdeki futbolcuların da büyük bölümü farklı ülkelerden gelen oyunculardan oluşuyor.

Liverpool'un başında Alman Jurgen Klopp, Tottenham'da Arjantinli Mauricio Pochettino, Arsenal'de İspanyol Unai Emery, Chelsea'de İtalyan Maurizio Sarri bulunuyor.

Reuters

Finale yükselen dört takımın teknik direktörleri yabancı

Arsenal'de İngilizlerin oranı yüzde 20'den az

Takımların oyuncu profilleri büyük oranda uluslararası resmi gösteriyor.

Arsenal futbolcularının yüzde 20'den azı İngiliz. Tottenham, bu takımlar arasında yüzde 41 ile en fazla İngiliz oyuncuyu kadrosunda bulunduran ekip.

Takımların kadroları ve oyuncuların milliyetleri:

Liverpool ve Tottenham arasındaki Şampiyonlar Ligi finali, 1 Haziran'da İspanya'nın Madrid kentinde; Chelsea ve Arsenal'in karşılacağı Avrupa Ligi finali 29 Mayıs'ta Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de oynanacak.

Şampiyonlar Ligi'nde 7. kez aynı ülke takımları finalde

Devler Ligi'nde aynı ülke takımlarının final oynaması yeni değil. Daha önce 3 kez İspanyol, bir kez İtalyan ve bir kez Alman takımlar kupa finalinde mücadele etti