Kokteyle Başbakan Erdoğan'ın özel ricasıyla Türkiye'nin tanıtım yüzü olan Alex, milli takımda en fazla forma giyme unvanına sahip milli kaleci Rüştü Reçber ve Mehmet Aurelio'nun yanı sıra daha önce Türkiye'de futbol oynamış ve JJ Okacha, Hooijdonk gibi oyuncular katıldı.

Organizasyona Arjantin, Brezilya, İspanya, İtalya, İngiltere, Almanya gibi birçok ülkenin temsilcileri katıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Soccorex Futbol festivali şampiyonu Hollanda'ya düzenlenen özel bir törenle kupasını teslim etti. Türk futbolseverlerin çok yakından tanıdığı eski Fenerbahçeli futbolcu Van Hooijdonk, efsane oyuncu Hollandalı oyuncu Gullit, Winter ve Neumann yıllar sonra yeniden kupa sevincini yaşadılar. Şampiyon Hollanda ekibi Türkiye'nin maskotu "kanki"yle birlikte şampanya patlarak galibiyeti kutladı.

Gecede Türkiye Futbol Federasyonu adına yapılan konuşmada, Türk futbolunun son dönem kaydettiği gelişmeler anlatılarak, 2020 Avrupa kupasına ev sahipliği yapabilecek en iyi aday olduğu vurgulandı.

FUTBOL ENDÜSTRİSİNİN KALBİ SOCCOREX FUARINDA ATIYOR

17 senedir düzenlenen endüstriyel futbolun küresel lideri Soccorex fuarı iki gün devam edecek. Yıldırım Demirören başkanlığındaki TFF heyeti, yoğun ilgiyle karşılanıyor. Dünya futbolunun birçok başrol oyuncusu fuarda yerini alıyor.

FIFA, FIFA 2014 Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi, Orta-Kuzey Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu, Güney Amerika Futbol Konfederasyonu, Brezilya Futbol Federasyonu, İspanya Futbol Federasyonu, İngiltere Futbol Federasyonu, Almanya Futbol Federasyonu, İngiltere Premier Lig Vakfı, Hollanda Futbol Federasyonu, İtalya Futbol Federasyonu, FC Barcelona, Manchester United, Real Madrid, Manchester City, Borussia Dortmund, Bayern Münih, DC United, Internacional, Botafogo, Boca Juniors, Roma, Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, Benfica, Sevilla, Birleşik Arap Emirlikleri Futbol Federasyonu, Mamelodi Sundowns, Lagos Eyaleti Futbol Federasyonu, Flamengo, Vasco Da Gama, Fluminense, Racing Club, Nacional, Porto, Hoffenheim, Shakhtar Donetsk, Bolivya Futbol Federasyonu, Orlando City, Preston North End, Sheffield FC, Sydney FC ve Palermo fuarın başlıca katılımcılarını oluşturuyor.

ZİCO, TÜRKİYE'NİN 2020 ADAYLIĞINI DESTEKLİYOR

FIFA Genel Sekreteri Jerome Valke ve Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı Jose Maria Marin'in yapacakları konuşmayla start alacak Soccorex Fuarı'na Marco Polo Del Nero (Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı and FIFA Yönetim Kurulu Üyesi), Aldo Rebelo (Brezilya Spor Bakanı), Roy Hodgson (İngiltere Teknik Direktörü), Ricardo Trade (2014 FIFA Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Operasyon Direktörü), Bobby Charlton (İngiltere A Milli Takımı Eski Futbolcusu), Carlos Alberto Torres (Brezilya A Milli Takımı Eski Futbolcusu), Jeffrey Webb (Orta-Kuzey Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu Başkanı), Ron Gourlay (Chelsea CEO'su), Alex Horne (İngiltere Futbol Federasyonu Genel Sekreteri), Mohammed Hanzab (Sosyal Bilimler Uluslararası Fuarı Başkanı), Bebeto (Brezilya A Milli Takımı Eski Futbolcusu. FIFA 2014 Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Üyesi), Juliano Belletti (Brezilya A Milli Takımı Eski Futbolcusu), Edwin Van Der Sar (Hollanda A Milli Takımı Eski Kalecisi), Horacio Elizondo (2006 FIFA Dünya Kupası Finali ekibi), Marcel Desailly (Fransa A Milli Takımı Eski Futbolcusu), Omar Ongaro (FIFA Futbolcu Statüleri Departmanı Müdürü), Ahmed Eid Al Harbi (Suudi Arabistan Futbol Federasyonu Başkanı) gibi Futbol camiasının ünlü isimleri katılacak. Ayrıca eski Fenerbahçe teknik direktörü Arturo Zico da salı günü TFF standını ziyaret ederek, 2020 Avrupa Kupası evsahipliği yarışında Türkiye'ye destek verecek.

ALEX: "KOCAMAN İLE KONUŞMUYORUM AMA KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM"

Soccorex fuarına katılan Alex de Souza, DHA'ya (Doğan Haber Ajansı) açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'den ayrılması sırasında pek de hoş olaylar yaşanmadığını söyleyen Alex, "yine de hiç kimseye kırgın değilim" dedi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'la aralarında antrenör-futbolcu ilişkisi olduğunu belirten Alex, sancılı süreçte Kocaman ile hiç konuşmamış ve hala da konuşmuyormuş. Ama kırgın değilim, futbol bu her şey olur, biz yolumuza devam ederiz" dedi.

"FAHİŞE GİBİ GÖNDERİLMEDİM"

Felipe Melo'nun kendisi hakkındaki "Fahişe gibi gönderdiler" sözlerine kahkalarla gülen Alex, "Bu Felipe'nin fikri. Katıldığım söylenemez. Evet çok kötü ve sancılı bir süreçten geçtik, çok hoşuma gitmeyen şeyler yaşandı ama sonuçta karşılıklı anlaşarak anlaşmayı feshettik" dedi.

TÜRKİYE'YE DÖNMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM

Brezilya'da mutlu musun, sorusunu evet diye yanıtlanan Alex, birkaç gündür basın organlarında çıkanın aksine Türkiye'ye dönmeyi düşünmediğini söyledi.

HOOİJDONK İLE HASRET GİDERDİ

Alex, Türk Milli Takımı'nda en fazla forma giyen eski takım arkadaşı Rüştü Rençberle, Brezilya-Hollanda arasında oynanan Soccorex Kupası final maçını izledi. Devre arasında saha kenarına gelen kaptan Alex, eski takım arkadaşı Von Hooijdonklad a hasret giderdi.


CK(UD/FG) FOTOĞRAF