Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Abdullah Avcı, Devlet eski Bakanı Işın Çelebi, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Beşiktaşlı eski futbolcu Ali Gültiken ve Dünya Fair Play Komisyonu Üyesi Erdoğan Akpınar, Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen 'Gönlümüzdeki Mevlana Söyleşisine’ katıldı.

Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Abdullah Avcı, hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe, Galatasaray derbisinin fair-play içinde geçmesini temenni etti. Taraftar açısından şiddetin olmadığı bir maçın olmasını dilediğini ifade eden Avcı, şunları söyledi: "Eskisi gibi bizim maça gittiğimiz dönemlerde, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe maçlarını yan yana seyredebiliriz. Bu güzel duygularla, beraber maça gidip, beraber seyretmeyi herkes gibi bende arzuluyorum. Bunun için spor da üç önemli ayak var. Biz teknik adamlar doğru mesajlar vermemiz lazım, yöneticilerin doğru mesajlar vermesi lazım, futbolcuların ve medyanın yansımalarını doğru şekilde vermeleri gerekiyor. Eğer sporun içerindeki paydaşlar tutarsa, bunların herkese yararlı olabileceğini düşünebiliyorum."

Spordaki şiddete değinen Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, "Spor da şiddeti doğuran etkenleri incelediğimiz de rakip taraftarı birinci sırada, müsabakayı yöneten hakemin hal ve davranışları ikinci sıra da, medyanın rolü de üçüncü sırada yer alıyor. Bir yıl içerisinde Türkiye'de yayın yapan spor medyası incelendiğinde tam 137 kez manşetlerde savaş ve kavga ifadelerini görüyoruz. Fetihe gidişler, kafa koparışlar, intikam günü, alev alev, ortalık yanıyor ifadeler medyada kendine yer buluyor. Yasada medyaya düşen boyutu da var. Bir şiddet haberini 3 defadan fazla yayınlamasının bir yaptırım söz konusudur” dedi.



ÖÇ,İLK (RT)