İzmir Atatürk Stadı’nda, 21-22 Eylül tarihleri arasında yapılacak 22. Balkan Veteranlar Atletizm Şampiyonası’nın tanıtım toplantısına katılan Terzi, “2004’ten bu yana 12 büyük organizasyon düzenledik. İzmir, 1971 Akdeniz Oyunları ve 2005 Üniversite Oyunları’nın ev sahipliğinı üstlenen, atletizm kültürü olan bir kent. 2018’de ilk kez ev sahipliği yapmak istediğimiz Avrupa Şampiyonası’nı burada düzenlemeyi çok istiyoruz” dedi.

Bu çalışmalar kapsamında, 22. Balkan Veteranlar Atletizm Şampiyonası’nın da önemli bir organizasyon olacağını kaydeden Terzi, veteran sporcuların atletizm kültürünü yaymakta öncü olduklarının altını çizdi.

Toplantıya katılan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise, 2014 Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası’nın da İzmir’de yapılacağını hatırlatarak “Bu şampiyonaya Sayın Başkan Mehmet Terzi’nin de sporcu olarak piste çıkmasını istiyoruz. Milletvekilliğim ve bakanlığım döneminde TBMM Takımı’nda futbol oynadım. Ben de bireysel olarak şampiyonaya katılacağım” diye konuştu.

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, uluslararası organizasyonlara her zaman talip olduklarını, kentin dördüncü kez ev sahipliği yapacağı Balkan Şampiyonası’nı da en iyi şekilde gerçekleştireceklerini dile getirdi. Yüksek atlama dalında yarışmalara katılacak olan İzmir Masterler Atletizm Kulübü Başkanı Aycan Kurtcan ile veteran şampiyonlar Hikmet Kandeydi ve Şinasi Ertan da, 13 ülkeden 282’si Türk 796 atletin katılacağı Balkan Veteranlar Atletizm Şampiyonası’nda sık sık milli marşımızı dinletmek istediklerini söylediler.



EK(YC/Aİ)