27 Temmuz'da İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirilecek 2012 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Atıcılık Milli Takımı çalışmalarını sürdürüyor. Londra'ya 3 gün önce giderek olimpiyat köyüne yerleşen milliler Yusuf Dikeç (29), İsmail Keleş (24), Oğuzhan Tüzün (30), Nihan Kantarcı (30), Çiğdem Özyaman (27) sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde 3 kez anteraman yapıyor.

LONDRA OLİMPİYATLARINDA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

Antremanda soruları yanıtlayan milli takım antrenörü ve sporcular, Londra'da Türkiye'yi temsil etmekten büyük heyecan duydukarını ifade ettiler. Antrenör Aytuğ Altay, olimpiyatlar için hazırlıklarının son hızla devam ettiğini belirterek, "Atıcılarımızın performansı beklediğimiz gibi çok iyi. İnşallah bunu müsabakaya yansıtabilirsek iyi bir sonuçla ülkemizi temsil etmeye çalışacağız. Rüzgar ve yağışın fazla oluşu etkiliyor, ama bunu tölere edeceğiz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Antremanlarda Türkiye'de gösterdiğimiz performansı müsabakaya yansıtabilirsek madalyayla döneceğiz" dedi. Londra'ya 3 gün önce gelerek çalışmalara bir an önce başladıklarını ifade eden takımın psikololoğu Cengiz Karagözoğu da olimpiyat köyüne erken gelmelerinin çok faydalı olduğunu ifade ederek, sporcuların fiziksel ve psikolojik açıdan çok iyi olduğunu, moralinin çok yüksek ve her şeyin yolunda gittiğini belirtti.

ALTIN MADALYA BEKLİYORUZ

Atılıcılık sporunda olimpiyatlara ilk defa katılan 2 bayan sporcudan biri olan 2011 Avrupa Şampiyonu Çiğdem Özyaman, altın madalyayı hedeflediğini ifade ederek, "Benim ilk olimpiyatım olduğu için çok heyecanlıyım. Havaya alışmaya çalışıyorum. Adaptasyon süremiz var. Türkiye'de hava sıcaktı, ama burada havalar soğuk, bir güneş açıyor bir yağıyor ama adaptasyon süresi yaşıyoruz. Herşey yolunda gidiyor" dedi.

1999 yılında Avrupa Gençler Şampiyonası'nda Türkiye'ye ilk madalyayı kazandıran Oğuzhan Tüzün de, Londra Olimpiyatları'nın, 3'ncü olimpiyatı olduğunu ifade ederek, "Ülkemize altın madalya kazandırmak için geldik. Umarım her şey yolunda gider. Ortam güzel, elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye konuştu.

Trap katagorisinde olimpiyat kotasını alan ilk Türk bayan sporcu olan Nihan Kantarcı, güzel bir olimpiyat geçirmeyi beklediğini belirterek, "Bizim branşımız gereği açık havada antreman yapıyoruz. İngiltere'nin havası değişken; bir yağmur yağıyor, bir açıyor. Ama alışmaya çalışıyoruz. Altın madalyayla dönmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Takımın coachu Diego Gasperini, antremanların çok iyi gittiğini, sporcuların performans ve morallerinin çok iyi olduğunu ifade etti. İsmail Keleş ve Yusuf Tikeç de, olimpiyatlarda olmanın güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, iyi bir sonuç alacaklarına inandıklarını. Altın madalyayı beklediklerini belirttiler.

 

AT (OS/FG/RT)