Türk kulüplerinin sahip çıktığı ve yaşatmak için uğraş verdiği Hamburg ve Çevresi Atatürk Kupası toplantısı  Wilhelmsburg’daki FC Türkiye kulübünün lokalinde gerçekleşti. Bir hafta önce Hamburg Futbol Federasyonu’na kayıtlı Türk kulüplerinin katılım için okey verdiği toplantıya, nedense yanlızca 4 kulüp temsilcisi iştirak etti.

Rot -Weiss Wilhelmsburg, Haak-Bir, FC Türkiye ve FC Neuenfelde temsilcilerinin kazır bulunduğu toplantıya, İnter Hamburg, Elmshorn Gençlerbirliği, FC Lauenburg ve Harburg Türkspor zamanlarının uymadığı sebebiyle temsilci göndermezken kupaya iştirak edeceklerini telefonla bildirdiler. Toplantıyı organize eden ligde takımı olmayan GSK Bergedorf yönetici Kamuran Pelek ve diğer yöneticiler karar alarak,  '‘kupaya devam‘‘ dediler




                                                        Toplantıya 4 kulüp temsilcisi katıldı



Büyük ilgisizlik


Ligdeki konumuna göre FC Türkiye ve İnter Hamburg’un gruplarında seribaşı olduğu kupa çekilişinde, eşleşmeler şöyle oldu.:

A Grubu: FC Türkiye, Rot Weiss Wilhelmsburg, Haak-Bir ve Elmshorn Gençlerbirliği.

B Grubu: İnter Hamburg, FC Lauenburg, Harburg Türkspor ve FC Neuenfelde .


                                                           Çeklliş gerçekleşti


Bergedorf’daki Ladenbeker Furtweg Salonu’nda 20 Ocak 2013 tarihinde oynanacak ön elemelerde gruplarında 1. olan takımlar, her sene olduğu gibi 1 Mayıs’ta büyük finalde karşılaşacaklar. Lig takımlarının yanı sıra minikler ve şöhretler takımlarının da salonda oynanacak maçlara katılarak turnuvayı  reklendireceğini söyleyen Kamuran Pelek,  ‚‘Türk takımları yöneticileri yanı başlarındaki toplantıya bile gelemiyorlar‘‘ dedi. Pelek,En zor olan salon organizasyonunu benim girişimlerimle ayarladım. Fakat katılmayan kulüp yönetici arkadaşlarım daha ne istiyorlar anlamış değilim“ diyerek sitemde bulundu.



                                                                    Kamuran Pelek, kupaya olan ilgisizlige yakındı