Büyük günden önce DHA muhabiri Aynur Tattersall'un sorularını yanıtlayan millilerimiz, yarın büyük bir gururla Türkiye için koşacaklarını ifade ederek, tüm Türkiye'nin dualarıyla yanlarında olmalarını istediklerini söylediler.

"4 AYDIR AİLEMDEN AYRIYIM"

Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için yarın herşeyini ortaya koyacağını ifade eden 2012 Avrupa Şampiyonası ikincisi milli atlet Gamze Bulut, dünkü sonuçlarla Avrupa Şampiyonluğu'nun bir tesadüf olmadığını gösterdiğini belirterek, "Londra'da herşey seçmelerle başladı. Hedefim tek tek ilerlemekti. Önce ilk altıya girmek için mücadele ettim. Yarı finalde de elimden gelenin en iyisini yaptım. Dün ilk 5'e girmem gerektiğini anladım. Türkiye ve kendim için en iyisini yapmam gerekiyordu. Yarın da elimden gelenin en iyisini yapacağım. Avrupa Şampiyonası bir hayaldi, şimdi ise burdayım. Avrupa Şampiyonluğu'nun bir tesadüf olmadığını gösterdik. Zor şartlar altında antrenman yaptık. Yeri geldi ayağımı kaldıramadım. Sonuna geldik. Antrenörlerimizin katkısı çok oldu. Ön planda biziz ama arkamızda büyük bir ekip var. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Zor şartlar altında antrenman yaptık. Erciyes'te dağın başında antrenman yaptım. Ailemden ayrıyım, 4 aydır ailemi görmedim. Yarın büyük bir gün, sonuna geldik. Yarın Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz" şeklinde konuştu.

"HERKESİN DULARIYLA BİZİMLE OLMASINI DİLİYORUZ"

Bu yılın Avrupa Şampiyonu milli atlet Aslı Çakır Alptekin de, iki Türk olarak finade Türkiye'yi temsil etmenin büyük bir gurur yaşattığını dile getirerek, "İkimiz de madalyaya uzanmak istiyoruz. Bunun için geldik. Türkiye'yi temsil etmek büyük gurur. Olimpiyatlar bütün sporcuların hayali, büyük bir organizasyon. Yarın için özel bir taktiğimiz yok. Hocalarımızın önerisi doğrultusunda koşacağız. Herkesin yüreği ve dualarıyla bizimle birlikte olmasını istiyorum. Yarınki yarışa kilitlenmiş durumdayız" şeklinde konuştu.

"ACIDAN ZEVK ALIYORUZ"

Milli atlet, 2008'de aldığı kötü bir sonucun kendisini kamçıladığını ifade ederek, "2008'de elde ettiğim sonuç beni çok üzdü ve kamçıladı. 2012'de birşeyler yapacağım diye hemen hazırlanmaya başladım. Önemli olan zoru başarmak. Son 3-4 yıldır devletimiz bize güzel imkanlar sağladı. İstediğimiz yerde kamp yapabildik. Çok zorluk çekiyoruz ama güzel şeyler de yaşıyoruz. Sosyal hayatımız yok. Bizi tek motive eden şey madalya. Büyük sıkıntı çektik yarını en iyi şekilde atlatmak istiyorum. Atletizm zor bir branş hergün antrenman yapmak ve vücudunuzu zorlamak zorundasınız. Çok disiplinli bir hayatımız var. Acıdan zevk alarak koşuyoruz. Zaten acıdan ızdırap çekersek başarı gelmiyor. Çok zorluk ve sıkıntı çekiyoruz. Sosyal hayatımız yok. Bizi sadece madalya motive ediyor. Türkiye olarak burdayız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız" dedi.