Aslı Çakır Alptekin için Londra Olimpiyatları'ndan beri bu iddialar ortaya atıldı. Öncelikle Alptekin'in doping yapıp yapmadığına dair ortada net bir delil yok! Milli sporcuya devlet tarafından verilen ödül için çok önemli bir yönetmelik maddesi var. Bu da Alptekin'in bu ödülü alabilmesi için Dünya Anti Doping Ajansı'ndan (WADA) temiz kağıdını alması.. WADA bu belgeyi Alptekin'e verdi. Hem de iki kere... Bu belgeye göre Londra'da altın madalya alan sporcumuz temiz... Aslı olimpiyattan önce koştuğu Avrupa Şampiyonası'nda da altın madalya almış ve bunun için de aynı prosedür izlenmişti. Yani neredeyse üç ay içinde iki kere Aslı'ya temiz kağıdı verildi... 

Aslı Lozana gidiyor
HORMON DENGELERİ... 
Ancak 
kuşku uyandıran unsur Aslı'nın biyolojik pasaportundaki hormon dengelerinde gözlenen bozukluk. Bunun ne olduğu şu an belli değil. Bu nedenle milli sporcu önümüzdeki günlerde WADA'nın Lozan'daki merkezine gidecek ve bir değerlendirme yapılacak. Bu süreç sonrası durum netlik kazanacak. Sürecin 7-8 ay olabileceği öğrenildi. 

ÖNCE SÖKÜLDÜ, SONRA İNADINA TAKILDI!
IOC Değerlendirme Komisyonu'nun İstanbul'u ziyareti öncesi Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu "İstanbul 2020" görselleriyle süsleniyor. Çalışma kapsamında geçici olarak çıkartılan Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu yazısı, milli atlet ile ilgili doping iddiası üzerine, giydirilmesi tamamlanan bölüme öncelik verilerek yeniden asıldı. 

TWİTTER TARTIŞMASI
Atletizm Federasyonu, twitter'dan WADA'nın Aslı Çakır Alptekin'le ilgili açıklama yaptığını ve milli sporcuda sorun olmadığını ifade etti. Ardından WADA ise resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Aslı Çakır Alptekin hakkında medyada yer alan haberlere ilişkin duyuru yapmadık" dedi. Bu arada Alptekin 2004 Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası'nda final koşmuş ve altıncı sırayı almıştı. Ancak doping testi pozitif çıktığı için 2 yıl men cezası alan Alptekin o olaydan sonra, geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle ve mahalle eczacısının tavsiyesi ile iğne vurulduğunu, ilaçta doping sayılan maddeler bulunduğunu bilmediğini iddia etmişti.