Olimpiyat Stadı'nda yapılan 1500 metre finalinde milli atlet Aslı Çakır Alptekin 4.10.23'lük derecesiyle birinci olurken, Gamze Bulut da 4.10.40'lık derecesiyle ikinci oldu. Birinci olan Aslı Çakır Alptekin altın madalyanın sahibi olurken, ikinci olan Gamze Bulut ise gümüş madalya kazandı. Yarışta üçüncü ise 4.10.74'lük derecesiyle Bahreynli atlet Maryam Yusuf Jamal oldu ve bronz madalya kazandı. Aslı Çakır Alptekin, 1500 metre yarı finalinde serisinde 4.05.11'lik derecesiyle birinci olmuştu. Diğer temsilcimiz Gamze Bulut ise yarı finalde ikinci seride yarışmış ve 4.01.18'lik derecesi ile finalde yarışmaya hak kazanmıştı. Helsinki'de yapılan son Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Aslı Çakır Alptekin altın, Gamze Bulut ise gümüş madalya kazanmıştı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, TELEFONLA ARAYARAK TEBRİK ETTİ

Yarışın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut'u statta ilk tebrik edenlerden biri olurken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da telefonla arayarak milli atletleri başarılarından ötürü kutladı.

ALPTEKİN: "BUNDAN SONRA HER ŞEY BİZE ÇEREZ GELİR"

Aslı Çakır Alptekin, kazandığı madalyayı tüm Türkiye'ye armağan ettiğini ifade ederek, "Tüm Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Ramazan ayında herkesten dua istedik. Onların bize verdiği enerji olduğu düşünüyorum. Bu madalyayı tüm Türkiye'ye armağan ediyorum. Sayın başbakan da çok duygulandığını ve gelecek için çok büyük bir başarı elde ettiğimizi söyledi. Kendisine de çok teşekkür ediyorum. En büyük hayalimiz olimpiyat şampiyonluğuydu. Bundan sonra her şey bize çerez gelir" diye konuştu.

BULUT: "BAŞKANIM AZİZ YILDIRIM'A ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Gamze Bulut ise kendileri için dua eden herkese teşekkür ederek, "Çizgiye çıktığımızda zaten bir şeyler hissetmiştik. Çok rahattık. Tüm Türkiye'ye ve özellikle de başkanım Aziz Yıldırım'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

AT (OS/FG/RT)