Aslan, sürpriz puan kaybı istemiyor
Galatasaray, bugün maddi sıkıntılarla boğuşan Gaziantepspor’u ağırlıyor. Kritik sınav öncesi Cris, Hakan ve Hamit sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Kaleci Muslera sahada olacak. Saat 20.00’de başlayacak maçın hakemi Suat Arslanboğa.

Galatasaray mücadele ettiği üç kulvarda birden başarı hedefliyor. Şampiyonlar Ligi’nde 1-0 kazandığı Manchester United zaferinden sonra ligde Melo’nun penaltı kurtardığı Elazığspor maçını aynı skorla tamamlayan Cim Bom, kupa sınavını da kayıpsız geçti. Aslan, Ziraat Türkiye Kupası’nın 4. turunda karşılaştığı Balıkesirspor’u yedek ağırlıklı kadrosuyla 4-1 yendi. Sarı-Kırmızılı ekipte gözler yeniden lige çevrildi. Maç programındaki fazlalık sebebiyle zaman zaman bazı oyuncularını dinlendiren Teknik Direktör Fatih Terim’in, aynı uygulamayı Gaziantepspor karşısında da tekrar etmesi bekleniyor.

Sahasında bugün Gaziantepspor’u ağırlamaya hazırlanan liderin kadrosunda Cris, Hakan ve Hamit sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Devler Ligi’nde bir üst tura çıkabilme yolunda Portekiz ekibi Braga’yla 5 Aralık Çarşamba günü önemli karşılaşma yapacak olan Terim’in talebeleri, moral bulmak için bugün sahadan 3 puanla ayrılmak istiyor. Kırmızı kart cezasını kupa maçında dolduran Muslera takımdaki yerini alabilecek. Selçuk ve Burak’ın dinlendirileceği

öğrenildi. Türk Telekom Arena’da saat 20.00’de başlayacak karşılaşmayı Suat Arslanboğa yönetecek. Ayrıca başarılı taktisyen Galatasaray’ın başında 250. kez sahaya çıkacak.

Bu sene içinde oynayacağı son 5 randevuda kayıp istemeyen Terim, oyuncularıyla her idman öncesi toplantı yapıyor. Bugünkü müsabakayla zorlu bir maç programına girecek Aslan, ilk olarak önümüzdeki hafta Braga ile karşılaşacak. Ardından zorlu Sivasspor deplasmanına gidecek. Cim Bom’un ligin ilk yarısındaki son iki rakibi ise Fenerbahçe ve Trabzonspor olacak.

MUHTEMEL KADROLAR

GALATASARAY: Muslera, Semih, Cris, Sabri, Engin, Amrabat, Riera, Melo, Yekta, Umut, Elmander.

GAZİANTEP:Mahmut, Serdar, Ekrem, Kecojevic, Yasin, Ibricic, Medunjanin, Binya, Orhan, Serdar, Cenk.

SAAT: 20.00  STAT: TT Arena  HAKEM: Suat Arslanboğa YAYIN: Lig TV Canlı anlatım: zaman.com.tr

Engin baytar:‘Başka kulüp olsa beni çoktan gönderirdi’

Kupa maçında Balıkesir karşısında sergilediği performansla eski formuna kavuştuğunun sinyalini veren Galatasaraylı Engin Baytar cezalı geçirdiği 11 hafta boyunca çok üzüldüğünü söyledi. Süper Kupa’da Cüneyt Çakır’ın yakasına yapıştığı için formasından uzun süre uzak kalan yıldız futbolcu, “Hep kendimi suçladım. Hep arkadaşlarıma imrendim. Yanlarında olmam gerektiğini düşündüm. Çok ağırıma gitti. Saha içindeki yorgunluk sinirlerimizi geriyor ama böyle bir şey asla tekerrür etmeyecek. Başka bir kulüpte olsa, bunu yapan futbolcuyu barındırmazlardı. Ama yönetimimiz, Fatih hocam ve teknik ekibimiz bana sahip çıktı. Ceza alarak takıma zarar verdim. Şimdi sıra bende, bu desteğin karşılığını başarıyla, yüksek performansla vereceğim.” dedi. Süper Lig ve Türkiye Kupası’nı kesinlikle alacaklarını iddia eden başarılı krampon, Devler Ligi için ise “Kısmet, neden olmasın?” diye konuştu.

Melo imzalı kaleci eldivenleri üretildi

Galatasaray’ın Brezilyalı orta saha oyuncusu Felipe Melo’nun imzasını taşıyan kaleci eldivenleri üretildi. Spor Toto Süper Lig’deki Sanica Boru Elazığspor-Galatasaray maçının son dakikalarında, kaleci Fernando Muslera’nın kırmızı kart gördüğü pozisyonun ardından, kaleye geçerek penaltı atışını kurtaran Brezilyalı futbolcunun imzalı eldivenleri satışa çıktı. Bir spor markası, Brezilyalı oyuncunun hayranlarından gelen yoğun istek üzerine, Sarı-Kırmızılı yıldızın imzalı kaleci eldivenlerinin üretimini başlattığını duyurdu. Sınırlı sayıda yapılan eldivenlerin yarından itibaren İstinye Park ve Cevahir Alışveriş Merkezi’nde satışa sunulacağı kaydedildi.