Şampiyonlar Ligi H Grubu mücadelesinde temsilcimiz Galatasaray, Braga'yı 2-1 mağlup etti. Galatasaray'ın golleri 58. dakikada Burak Yılmaz ve 78. dakikada Aydın Yılmaz'dan geldi. Braga'nın tek golünü ise 32. dakikada Mossora kaydetti.

Braga'nın üstün oyunuyla sona eren ilk yarıda tek gol vardı.

Melo ıskaladı, Mossoro kaçırmadı

Mücadeleye presle başlayan Braga, savunmanın büyük hatalarıyla etkili ataklar yakaladı. 32. dakikada Leandro Salino'nun ceza sahasına gönderdiği topu, Felipe Melo ıskaladı. Marco Mossoro, önünde kalan topu ağlarla buluşturdu ve Braga bu golle, Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti. Bu golün ardından temsilcimiz Galatasaray da net pozisyonlar yakalasa da bunları golle değerlendiremedi ve mücadelenin ilk yarısı Braga'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Kral, yine sahnede

Temsilcimiz Galatasaray, aradığı beraberlik golünü Burak Yılmaz'la buldu. Amrabat'ın sol kanattan ceza sahası içerisine yaptığı ortaya iyi yükselen Burak, topu filelere gönderdi ve durumu 1-1'e getirdi.

Galibiyet Aydın'la geldi

78. dakikada Riera'nın sol kanattan ortasında savunmadan seken top, Melo'nun önünde kaldı. Brezilyalı yıldız, sert vurdu. Kaleciden seken meşin yuvarlağı Aydın Yılmaz tamamladı ve Galatasaray, Braga karşısında 2-1 öne geçti.

90+1'de net bir gol fırsatı daha yakalayan Burak Yılmaz'a direk engel oldu. Tecrübeli futbolcunun sağ çaprazdan şutunda top, kalecinin ellerinden sekerek direkte patladı!

Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve mücadele temsilcimiz Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Galatasaray, Braga karşısında elde ettiği bu galibiyetle adını bir üst tura yazdırdı.

Tribünler boş kaldı

Maç biletlerinin 12-75 avro arasında değiştiği Braga-Galatasaray maçında tribünler boş kaldı. 30 bin kapasiteli Estadio Municipal de Braga Stadı’nda yaklaşık 5 bin taraftar maçı izlerken, bin kadar Galatasaray taraftarı da sarı-kırmızılı takıma destek verdi.

FANATİK