Arena'da çok özel gece
2014 Dünya Kupası yolunda büyük yara alan A Milli Takım, bugün çok özel bir maça çıkıyor. Ay-Yıldızlılar, tarihindeki 500. sınavında Danimarka ile Arena’da karşılaşacak. Teknik Direktör Abdullah Avcı, 500. maçı oynamanın gururunu yaşadıklarını söylerken, TFF Başkanı Yıldırım Demirören imalı konuştu.

2014 Dünya Kupası grup elemelerinde aldığı başarısız sonuçlarla Brezilya’daki finalleri riske atan A Milli Takım, bugün çok özel bir sınava çıkıyor. Milliler, 89 yıllık tarihindeki 500. maçında Danimarka’yı Türk Telekom Arena’da ağırlayacak. Saat 21.00’de başlayacak özel karşılaşma çeşitli etkinliklerle de kutlanacak. TFF geçmişte A Milli Takım’a katkılar sağlamış futbol adamlarına teşekkür plaketi verecek. Maç öncesi milli futbolculardan Ersan Gülüm ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “89 yıllık tarihimizde Milli Takım’ın 500. maçı bizim teknik ekibe ve bu oyuncu grubuna nasip oldu. Bunun onurunu yaşıyoruz.” dedi. Danimarka karşılaşmasına da değinen tecrübeli teknik adam, “Danimarka son Avrupa Şampiyonası’na katılmış, disiplinli bir takım. Bu maç bundan sonraki mücadeleler için özgüvenle ileriye bakmamızı sağlayacak. İyi oyun ve sonuç bekliyoruz.” diye konuştu.

DEMİRÖREN: ODAMA PARMAK İZİMLE GİRİYORUM

Öğleden sonra Milli Takım’ın resmi sponsorlarından Sarar ile mevcut sözleşmenin uzatılmasıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında ise TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Avcı’ya sahip çıkarken TFF’nin mali durumu ile ilgili ortaya atılan iddialara imalı bir cevap verdi. Avcı’nın haksız yere eleştirildiğini savunan Demirören, “2014 Dünya Kupası’na gitmekte zorlanıyoruz diye hocamız ve futbolcularla ilgili yorumlar rahatsız edici boyutlara geldi. Hocamızın bizi Brezilya’ya götüreceğini söyleseydik elemelere katılmaya gerek yoktu. Herkes yapıcı olsun.” dedi. Demirören, Sarar ile yapılan 4 yıllık sözleşmenin mali açıdan ne getirdiği yönündeki soruyu ise ilginç bir şekilde yanıtladı: “Federasyondaki odama parmak iziyle giriyorum. İçeride de masaj yapıyoruz. Televizyonlarda ihaleye fesat karıştıran veya personeli zorlayan, ‘bu firmayı alın’ diyen insanları çıkarıp, Türk futbolunu yönlendirmeye çalışıyoruz. Bunlar kolay değil. Rakamı söylemeyeceğim.”

Olsen’den ‘çok güçlü’ Türkiye yorumu

Danimarka Milli takımı Teknik Direktörü Morten Olsen, 2014 Dünya Kupası’na gitmek için çok güçlü bir takımla hazırlık maçı yapmak istediklerini ve bu yüzden Türkiye’yi tercih ettiklerini söyledi. Grup elemelerinde aldıkları 2 puanın yeterli olmadığını  belirten Olsen, “Çek Cumhuriyeti ve Bulgaristan milli takımlarının gücüne ve oyun stiline en uygun takım Türk Milli Takımı. Kendi takımımızı, uluslararası arenada sürekli ilerleme kaydeden bir takımla test edeceğiz. Türklerin nasıl oynayacağını önceden kestirmek her zaman zor.” dedi. 

Muhtemel kadrolar

TÜRKİYE:Onur Kıvrak, Gökhan Gönül, Ersan Gülüm, Bekir İrtegün, Hasan Ali, Mehmet Topal, Alper Potuk, Hamit Altıntop, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Mevlüt Erdinç.

DANİMARKA:Andersen, Kjaer, Agger, Jacobsen, Stokholm, Kvist, Eriksen, Silberbauer, Krohn, Rommedahl, Bendtner.

SAAT:21.00

STAT:Türk Telekom Arena

HAKEM:Felix Brych     (Almanya)  

YAYIN:ATV