UEFA'nın Nyon'daki merkezinde ve Cenevre'deki binasında gerçekleştirilen hakem toplantılarına, 4 FIFA kokartlı Türk hakemin de aralarında bulunduğu Avrupa'nın üst düzey hakemleri katıldı. Eski uluslararası hakemlerden oluşan UEFA Hakem Komitesi üyeleri, bugün başlayan ve çarşamba gününe kadar devam edecek toplantılarda, 22 elit, 14 elit gelişim, 55 birinci kategori hakemine rehberlik ve uzman eğitim verilecek. UEFA Hakem Kurulu Başkanı İspanyol Angel Maria Vilar Llona da açılış sunumuna katılarak hakemleri motive edecek.

Toplantıda ayrıca 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası hakem gözüyle değerlendirileceği ve yeni sezondaki amaçlar, hedefler ve stratejiler üzerinde yoğunlaşılacak. Toplantıda ilave yardımcı hakemlerle ilgili de görüşmeler yapılacağı bildirildi. Hakemler arasında ekip çalışması, popüler olmayan kararlar, serbest vuruş yönetimi, ofsaytlar ve beden dilinin, toplantının gündeminde yer alan konu başlıkları olduğu da belirtildi.

Video analizlerinin de kullanılacağı toplantıda hakemler gruplara ayrılarak konular üzerinde çalışacak ve fitness testine tabi tutulacak.

UEFA'nın hakem toplantısına Türk hakemlerden, elit kategoriden Cüneyt Çakır, elit gelişim kategoriden Fırat Aydınus, birinci kategoriden Bülent Yıldırım ve Hüseyin Göcek katıldı.


OS(OS/FG)