Medical Park Antalyaspor, pazar akşamı aşırı yağmur nedeniyle iptal edilen Akhisar Belediyespor karşılaşmasının ardından Ziraat Türkiye Kupası hazırlıklarına başladı. Hasan Subaşı Tesisleri'nde antrenman öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen Mehmet Özdilek, Akhisar Belediyespor karşılaşmasının normalde de başlamaması gerektiğini vurgularken şöyle dedi:

"Hava ve saha koşulları futbol oynamaya müsait değildi. 16'ncı dakikada maç hakem kararıyla iptal edildi. Müthiş bir yağış vardı. Maçın iptal edilmesi doğru bir karardı. Oyuncuların sakatlanmaması hem bizim, hem rakip için önemliydi. Maç ileri bir tarihe ertelendi. Federasyon hangi güne verirse biz yine gidip maçımızı oynayacağız."

"ERTELENMESİ OLUMLU KARAR"

Akhisar Belediyespor karşılaşmasının kaldığı yerden devam edip etmeyeceğine federasyonun karar vereceğini dile getiren Mehmet Özdilek, "Maçın tatil edilmesi olumluydu. Bu rakip için de geçerliydi. Biz daha çok pozitif futbol oynamaya çalışan takımız. Sahada doğru yapılan şeyler yoktu. Topun sekmediği ortamda oynamak futbol adına bir cinayetti" diye konuştu.

BEŞİKTAŞ'I ELEMEK İSTİYORUZ

Ziraat Türkiye Kupası 5'inci turunda Çarşamba günü Beşiktaş ile oynayacakları karşılaşmayı da değerlendiren Mehmet Özdilek, bu konuda şöyle konuştu:

"Lig statüsü ve kupa statüsü farklı. Tek düşüncemiz var o da gruplara kalmak. Bunu hak etiğimize inanıyorum. Beşiktaş, bu kupayı kazanabilecek takım. Biz de Antalyaspor olarak iyi bir takımız. Ligdeki maç, seyir zevki yüksek, güzel bir maçtı. Kupada da aynı düşünceyle yola çıkacağız. Kazanmak için sahada olacağız. Bütün yoğunluğumuzu Beşiktaş maçına vereceğiz. Kupada gruplara kalmanın son ayağını oynayacağız. Onlar da bu kupanın iddialı takımı. Amacımız buraya kadar geldiğimiz kupada Beşiktaş'ı eleyerek gruplara kalmak. Zor bir maç oynayacağız. Şu andaki durumumuz bunu başarabilecek güçte. Kazanma adına sahada her şeyi yapan bir takım olacak."

"KAZANMA ARZUMUZ YÜKSEK"

Basın mensuplarının "Beşiktaş karşısında kazanamamanın bir baskısı olur mu" sorusu üzerine Mehmet Özdilek, "Bu seneki takımımız her türlü baskıyı kaldırabilecek güçte. Her maçı kazanma şansınız yok. Önemli olan düşünceleri değiştirmektir. Kazanma arzusu yüksek olan bir takım yarattık. Biz iyi bir takımız. Her sahada, her takıma oynayabilecek gücümüz var. Kazanma adına ne gerekiyorsa her şeyi yapacağız" dedi.

"SERİ BAŞI OLMAK ÖNEMLİ DEĞİL"

Kupada bir yerleri hedeflerken büyüklerden 3'ünü saf dışı bırakmak zorunda olduklarını vurgulayan Mehmet Özdilek, "Kupayı kaldıracak takım olmak istiyorsak büyük takımları elememiz gerekiyor. Turu geçmek için her şeyi yapacağız" dedi.

Mehmet Özdilek, kupada kura çekimlerinde seri başı olmanın önemli olmadığını da belirterek, statünün değişmesi gerektiğine değindi. Özdilek, Beşiktaş karşısında ideal kadroları ile sahada olacaklarını sözlerine ekledi.

UĞUR TAKIMDAN AYRI ÇALIŞTI

Medical Park Antalyaspor, Beşiktaş maçının hazırlıklarına Mehmet Özdilek yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanla başladı. Antrenmana sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı çalışan kaptan Uğur İnceman katılmadı.



ÖÖ(HA/AÖ) FOTOĞRAF