Her yıl Türkiye'ye giden 3,5 milyon Rus'un %80'nin tercih ettiği şehir olan Antalya'nın Türkiye Süper Lig'inde mücadele eden futbol takımı Medicalpark Antalyaspor için kulüp başkanı Hasan Akıncıoğlu, sponsorluk arayış ve görüşmelerinde bulunmak üzere Moskova'ya geldi.

Özellikle Rusya'da bir Rus şehri gibi algılanan Antalya'ya, Rusların tatil dışında da yoğun ilgi gösterip yatırımlar yapması, evler alması, Rus okulunun açılması Antalyaspor tribünlerinde Rus izleyici görme olasılığını arttırırken, Medicalpark Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Rus iş adamlarının da olumlu baktığı Antalyaspor futbol takımına sponsorluk görüşmeleri için Rus devlerinin kapılarını çaldı. Rusya'nın Gazprom, Sberbank ve Lukoil gibi dev şirketlerinin yetkilileriyle görüşmelerde bulunmak üzere Moskova'ya gelen Medicalpark Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, konuya ilişkin DHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Rusya ile Antalya arasında ciddi ve güçlü bir bağ olduğunu ifade eden, her sene Antalya'ya 3 milyona yakın Rus turistin geldiğini, bu rakamın da her geçen gün artarak devam ettiğini söyleyen Akıncıoğlu şöyle devam etti:

"Bunun ötesinde de birçok ticari ilişkiler var. Mesela bugün Türkiye'nin en büyük doğalgaz dönüşüm santrali Antalya'da ve 1150 -1200 MW elektrik üretimi yapıyor ve bunun da aşağı yukarı senelik ihtiyacı olan gaz 3 milyon metreküp civarında. Biliyorsunuz Türkiye yaklaşık 40 milyon metreküp gaz ithal ediyor ve bunun 26 milyon metreküpü Gazprom'dan geliyor. Dolayısıyla Antalya ve çevresini de değerlendirdiğiniz zaman takriben Rusya'dan ithal edilen gazın yüzde 20'ye yakın bir kısmı Antalya'ya geliyor. Bunun ötesinde tabii ki Antalya ticari açıdan Rusya için Gazprom için önemli bir destinasyon. Bu açıdan biz Gazprom ile olan ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Yeni bazı sponsorluk ilişkilerine girmek istiyoruz kendileriyle. Tabii bu sırf Gazprom ile değil, aynı zamanda Sberbank, Lukoil'in de bu konuda yaklaşımları var. Onlarla da görüşmelerimiz temaslarımız oldu. Ancak biz tabii ki Gazprom'u son derece önemsiyoruz. Çünkü Gazprom futbola da çok sempatik olan bir kurum. Türkiye'nin dışında bugün Almanya'da Shalke'ye, Rusya'da Zenit'e, İngiltere'de Chelsea'ye sponsorlar. Hollanda'da Vitesse ile görüşmeleri devam ediyor, onu biliyorum. Yugoslavya'da Kızıl Yıldız'a ciddi manada sponsor olan bir şirket. Tabii bu sene Şampiyonlar Ligi'ne de sponsorlukla katıldılar. Dolayısıyla PR ve reklama önem veren bir kurum."

"RUS FUTBOLCU İZLİYORUZ"

Akıncıoğlu, "Özellikle Rusya ile bu denli içli dışlı olan Antalya için Rusya'dan bir Rus futbolcuyu transfer etmeyi düşünüyor musunuz? Sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Evet, hedeflerimizde var. Bununla ilgili bazı izlemelerimiz var. Bazı Rus takımlarıyla çok iyi diyaloglarımız var. Biliyorsunuz Antalya futbol için de çok önemli bir destinasyon. Her sene aşağı yukarı 1400'e yakın futbol takımı sezon arası kampını Antalya'da geçiriyor. Bunun içinde önemli Rus kulüpleri de var. Rusya süper liginde mücadele eden büyük takımların hemen hemen hepsi sezon öncesi, devre arası kamp dönemlerini Antalya'da geçiriyor. Bu açıdan bazılarıyla çok iyi diyaloglarımız var, Antalya'ya geldikleri zaman kendileriyle hazırlık maçları yapıyoruz ve bazı futbolcularını izleme çalışmalarımız da var. Dolayısıyla önümüzdeki senelerde bununla ilgili ciddi aktivitelerimiz olacak, Rus futbolcularını da Antalyaspor'da görebiliriz. Bu sezon çok yaklaştık ama finansman politikamız ve mali durumumuzu realize edemedik. Ancak önümüzdeki sezon olumlu sonuçlanacak bazı değerlendirmelerimiz, izlememiz var."


SK(UD/FG)