MURAT VEDALAŞTI

 Hasan Subaşı Tesisleri'nde öğleden sonra antrenman yapan kırmıçzı beşyazlı futbolcuların Ziraat Türkiye Kupası'nda 5-0'lık Mersin İdmanyurdu galibiyetinden dolayı neşeli oldukları görüldü. Antrenmandan önce takımdan kendi isteğiyle ayrılan Murat Akın, arkadaşları ve teknik heyetle saha ortasında vedalaştı.

"BAŞLAMAK ÖNEMLİYDİ"

Mehmet Özdilek, antrenman başlamadan açıklamalarda bulundu. Türkiye Kupası'nda ilk 8'e kalma hedefini başardıklarını aktaran Mehmet Özdilek, şöyle devam etti:

"Grubun ilk maçına iyi başlamak çok önemliydi. Rakibin artık osu veya busu olmaz. Her takımın bu gruptan çıkma şansı yüksek. Oyun anlamında rakibimize çok üstün oynadık. Çok farklı galibiyet aldık. Tabi deplasmanda galibiyetle başlamak önemli avantaj ama daha oynanmamış 5 maçımız var. Bundan sonra Eskişehirspor ve Trabzonspor ile peşpeşe oynayacağız. İstediğimiz hedefi yakalamak istiyorsak grupta Fenerbahçe'nin, Trabzonspor'un veya Eskişehirspor'un olması önemli değil. Önemli olan bizim yukarıya çıkmamız."

"FİZİKSEL OLARAK ÜST DÜZEYDEYİZ"

Ligde ise bu hafta ligin iyi takımlarından biriyle oynayacaklarını ifade eden Mehmet Özdilek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Futbol kalitesi yüksek bir takıma karşı oynayacağız. Biz de 15 haftalık başarı tablosunu taçlandırmak istiyoruz. Fiziksel olarak üst düzeydeyiz. Eskişehirspor'u yenip yukarılarda olmak istiyoruz. Bunu başaracak gücümüz ve moralimiz var. 15 maçta istediğimiz performansı ortaya koyduk."

Devre arasında transfer yapıp yapmayacakları konusundaki soruya da cevap veren Mehmet Özdilek, pazar günü oynanacak Eskişehirspor maçından sonra değerlendirme yapacaklarını söyledi. Eskişehirspor maçından sonra futbolcularına 4 gün izin vereceklerini açıklayan Mehmet Özdilek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"9 Ocak itibariyle oynanmamış Akhisar Belediyespor maçımızla yeniden maç maratonuna başlayacağız. Ocak ayında 1 ayda 9 müsabaka oynayacağız. Tabi bu kolay bir süreç değil. Bugün itibariyle 2 oyuncumuz ile yollarımızı ayırdık. Murat Akın yeteri kadar verimli olamadığını, bu şansı başka yerde kullanmak istediğini söyledi. Ayrılmak istedi ve biz de bu isteğini olumlu karşıladık. Deniz Arslan'ı ise Tavşanlı Linyitspor'a kiralık verdik. İkinci yarıda orada başlayacak. Son günlerde Ömer Şişmanoğlu gibi bazı oyuncularımızın başka takımlara gideceği şeklinde transfer haberlerini okuyoruz. Bizim hiçbir oyuncumuzu kimseye verme gibi bir lüksümüz yok. Belli bir hedef doğrultusunda bazı oyuncuları elimizden bırakma niyetinde değiliz. Şimdi dış transferde ismimiz birçok oyuncuyla ilgili kullanılıyor. Artık ismimizin geçtiği bir konuma geldik."

UĞUR İNCEMAN 29 ARALIK'TA BAŞLIYOR

Bu arada geçen hafta apandisit ameliyatı olan Uğur İnceman'ın en geç 29 Aralık'ta takımla birlikte çalışmalara başlayacağı açıklandı.


SE(SU/AÖ) FOTOĞRAF