Medical Park Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Süper Lig'de kalmayı sezonun son maçına bırakmamaları gerektiğini, cumartesi akşamı Şükrü Saracoğlu Stadı'nın Şeref Tribünü'nde hayatının en zor dakikalarını yaşadığını söyledi.

Başkan Akıncıoğlu, 2011-2012 sezonunda haketmedikleri böyle bir ortamın bir daha yaşanmamasını dileyerek, "Antalyaspor'un kümede kalması elbette sevindirici bir gelişme. Ancak biz bu sıkıntıları haketmedik. Burada kimseyi suçlamak istemiyorum. Ama bu dönem bize iyi bir ders oldu. Bundan sonra adımlarımızı daha dikkatli atacağız" diye konuştu. Yaşadığı travmanın kendisini hayli yıprattığına dikkat çeken Akıncıoğlu, şöyle dedi:

"Ben maçtan önce de teknik heyet ve oyuncularıma inandığımı ve güvendiğimi ifade etmiş, Antalyaspor'un küme düşmeyeceğini söylemiştim. Fenerbahçe karşısında belki istediğimizi alamadık, ama Sivasspor'un kendi hedeflerini düşünerek alkışlanacak bir mücadele göstermesi gurur veren bir tablo. Hem onlar sevindi hem de biz. Keşke böyle bir 90 dakikaya gerek kalmadan, haftalar önce kümede kalmış olsaydık. Şimdi önümüze bakacağız. Aynı sıkıntıyı bir daha yaşamayacağız."

BU SIKINTI BİR DAHA OLMAZ

Teknik direktör Mehmet Özdilek ise "Demek ki Süper Lig'de kalmayı haketmişiz" dedi. Özdilek konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye'nin konuştuğu bir takımdık. 9'unculuğa kadar yükseldik. Bireysel hatalar yaptık. Hakemlerin kurbanı olduk. İyi top oynadık, ama bu duruma geldik. Aslında bunu haketmedik. Karşılaştığımız sportif sıkıntılar kurtuluşumuzu son 90 dakikaya taşıdı. Hayatımın en zor dakikalarıydı."

Kümede kalmalarının büyük mutluluk olduğuna dikkat çeken Özdilek, "Ben Samsunlu'yum, memleketimin takımının küme düşmesine üzüldüm. Ama yıllardır ekmeğini yediğim, bir yerlere getirmek için uğraştığım Antalyaspor'un kümede kalmasına da o ölçüde sevindim. Dahası büyük mutluluk duydum. Bir daha bu sıkıntıların yaşanmaması için her türlü tedbiri alacağız" diye konuştu.