"ZORLU MAÇLAR OYNUYORUZ"

Mehmet Özdilek, Beşiktaş maçı için Hasan Subaşı Tesisleri'nde basın toplantısı yaptı. Son haftalarda zorlu maçlar oynadıklarına dikkati çeken Mehmet Özdilek, şöyle konuştu:

"Fenerbahçe, Trabzonspor, Kasımpaşa, bu hafta da Beşiktaş'la oynayacağız. Aldığımız puanlar ve ortaya koyduğumuz futboldan memnunuz. Ligin çok zorlu olduğunu sezon başında söylemiştim. Bu zorluk, her hafta devam ediyor. Yukarıda olmanın getirdiği stres ve saha içindeki durumu kendi içimizde çözmeye çalışıyoruz. Hedef takımlardan biri olduk. Her maçımız bundan sonra daha zor geçecek. Ama bu zorluğunu aşabilecek gücümüz, tecrübe ve kalitemiz var."

"RAKİBİN KİM OLDUĞU ÖNEMLİ DEĞİL"

Bir soru üzerine, bu hafta yine ligin büyük bir takımına karşı oynayacaklarını vurgulayan Mehmet Özdilek, şöyle devam etti:

"Kendi evimizde, kendi seyircimizin önünde oynayacağız. Amacımız oyun ve skor istikrarını bu maçta da devam ettirmek. Hiçbir maçın kolay olmadığını biliyoruz. Biz de iyi takımız. Amacımız bunu devam ettirmek. Oyuncuların morali, antrenman ve maçlardaki ciddiyeti çok üst seviyede. Sezon başı itibariyle zor kaybeden, bir takım oluşturmaktı. Baktığımızda bunu başardığımızı söyleyebiliriz. Rakibin durumu, konumu bizim için çok önemli değil. Saha içinde kazanma odaklı bir Antalyaspor olacak."

"FERNANDEZ ÖNEMLİ OYUNCU"

Mehmet Özdilek, Beşiktaşlı Fernandez hakkındaki düşüncelerinin sorulması üzerine şöyle dedi:

"Fernandez'in oynayıp oynamayacağını bilmiyoruz. Önümüzde daha 3-4 gün var. Oynaması veya oynamaması, bizi çok ilgilendirmiyor. Biz kendi düşüncemizi ortaya koymak istiyoruz. Kişiler üzerine kurulu bir oyun anlayışımız yok. Büyük bir takımla oynuyoruz. Fernandez de bu ligin önemli oyuncularından biri."

BEŞİKTAŞ'IN ZAAFLARI

Kazanılan büyük maçlardan sonra Anadolu takımlarının büyük sıkıntılar yaşadığını hatırlatan Mehmet Özdilek şöyle devam etti:

"Ancak bakıldığı zaman biz son 4 haftadaki süreci sağlıklı geçtik. Beşiktaş, yukarıyı hedefleyen bir takım. Biz onu düşünürsek işimiz zor. Biz daha çok zayıf taraflarını kullanmaya çalışacağız. Her maç çok önemli. Bizim için şimdi en önemli maç pazar günkü Beşiktaş maçı. Bundan sonraki maçları da böyle tek tek düşüneceğiz. Rakiplerimizin yenmeyi arzu ettikleri bir takım haline geldik. 17 hafta sonraki konumumuza bakacağız. Bende o zamanki konumumuzu merak ediyorum. Gerçekten hedef koymak istiyorsak, 25'nci haftayı geçmek lazım. Bir çok şeyi başarabilecek gücümüzün olduğunu, ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz."

GENÇLER MİLLİ TAKIM YOLUNDA

Mehmet Özdilek, Antalyaspor'dan (A) Milli Takım'a neden oyuncu alınmadığı konusundaki soruyu da şöyle cevap verdı:

"Antalyaspor olarak yeni oluşmaya çalışan bir görüntümüz var. Bundan önceki sezonlarda tecrübeli oyuncularla devam ettik. Bugün doğru bir strateji seçildi. Genç ve dinamak oyuncularımız var. İyi bir karışımın olduğunu söyleyebiliriz. Gelecek vaaden çok oyuncular var. (A) milli takım kulvarına gitmek için sabırlı olmak lazım. İstikrar yakalamak lazım. Murat Duruer ve Ömer Şişmanoğlu'nun A-2'ye, Emrah'ın ümit milli takıma, Minev'in Bulgaristan milli takımına seçilmesi, gelecek açısından önemli. İstikrarlarını sürdürürse (A) milli takıma seçilirler."

"EKSİĞİMİZ KALMADI"

Sakat ve cezalı oyuncuların bulunmadığını da belirten Mehmet Özdilek, sadece Emre Torun'un biraz rahatsızlığının olduğunu, Minev ve Emrah'ın da milli takımlarda bulunduğunu, sakat olan Emre Güngör ve Pedro'nun da iyileşerek takımla birlikte çalışmalara başladığını açıkladı.


SE(SU/AÖ) FOTOĞRAF