Açıklamanın tam metni şöyle;

"Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek birkaç gündür yazılı basında ve Twitter hesaplarında görevi dışında Ankaragücü hakkında konuşmalar yapmaktadır. Gönül isterdi ki Sayın Belediye Başkanı taraf olmak yerine zor duruma düşürülen kulübümüze bugüne kadar ne yaptığını ve ne yapacağını izah etsin.

Ben Ankaragücü'nün bugünkü ve zorunlu başkanı olarak birkaç hususu kamu oyuna aktarmayı görev sayıyorum.

Sayın Gökçek ;

1) Oğlunuz 30.08.2009 tarihinde Ankaragücü Spor Kulübüne başkan oldu ve 24.08.2011 tarihinde görevinden ayrıldı.

24 aya yakın görev süresine ilişkin idari ve mali tasarruflar 18 Kasım 2011 tarihinde yapılan genel kurulda uygun görülmedi ve oy birliği ile ibra edilmedi.

Yasal görevin yerine getirilmesi yani ibra işleminin sağlanması konusunda aracı olmanız gerekirken taraf olarak hareket etmeniz kamuoyunda izahsız kalmaktadır.

Yönetimimiz görevini ihmal suçuyla karşı karşıya bulunmaktadır. En kısa sürede Gökçek yönetimi gereğini yerine getirmediğinde yasal işlemlere başlamak zorunda olduğumuzu belirtmek isterim.

2) Gökçek dönemi; hacizler dönemi, transfer yasağı dönemi; gelirsiz dönem ve 95 Trilyon borç furyasının bulunduğu dönem olarak anılmaktadır. Böyle bir dönemin hesabı mevcut yönetim tarafından değil Gökçek yönetimi tarafından verilecektir.

3) Bu hesaplar ve Ankaragücü'nün bugünkü durumu açıklığa kavuşmadan birkaç gündür ortaya sunduğunuz önerilerin hiçbir anlam taşımayacağı da kendiliğinden ortaya çıkmaktadır.

4) Muhasebecilerin ve biz yöneticilerin içinden çıkamamış çok sayıda hesaplar ve borçlanmalar bulunmaktadır. Bir tanesini örnek olarak vermek istiyorum.

SESTAK OLAYINI DAHA YENİ ÖĞRENİYORUZ;

Ankaragücü'nde kiralık oynayan Sestak'ın sözleşmesi 30 Mayıs 2011 tarihinde sona ermiştir.

( Bu dönemde davalarda sona ermiştir ) .

23 Haziran 2011 tarihinde Sestak'ı MKE Ankaragücü Spor Kulübü 2 Milyon 150 Bin Euro'ya Alman Bochum Kulübünden hiç ödeme yapmaksızın vadeli olarak satın alıyor. ( Sporcunun yeni sözleşmesi Federasyon ve Kulüp kayıtlarında bulunmamaktadır). Aynı sporcu ağustos ayında sözleşmesi tek taraflı fesih edileceği bildirilerek yazılı ve görsel basında izlendiği gibi sayın belediye başkanının övünerek belirttiği katkılarıyla 400 bin Euro'ya Bursaspor'a satılıyor. Şimdi Bochum Kulübü Fifa'ya müracaat ederek Ankaragücü Spor Kulübünden 2 Milyon 150 Bin Euro'sunu istemektedir.

Sayın Gökçek bu nasıl bir ticarettir. Böyle bir ticaret Dünya yüzünde hiç görülmüşmüdür. Kulübü bırakmak durumunda olduğunuz bilinmesine rağmen böyle bir borçlandırmaya kimsenin hakkı varmıdır. Bu bahsettiğimiz örnek olanların yalnız bir tanesidir.

Görülüyor ki sorun dibe vurdurulmuş bir Ankaragücü için Reyting uğruna yeni öneriler getirmek yerine iki yılın hesabını vermek çok daha önemli olmaktadır.

Umuyorum ve diliyorumki hesabı vermeyenleri veya vermek istemeyenleri korumak yerine gereğinin yapılması için ve Ankara için yardımcı olmanız daha anlam taşıyacaktır.


EA(UD/FG)