Fenerbahçe ve Bursaspor arasında oynanacak maç öncesinde Ankara Emniyeti alarma geçti. 2700 resmi, 400 özel güvenlik bu karşılaşma için görevlendirildi.

Bugün yapılan toplantıda alınan kararlardan en önemlisi, son yaşanan olayların ardından psikologların, güvenlik görevi yapacak olan tüm personele stres eğitimi verecek olması. Yarın sabahtan başlayacak olan eğitime stadyumda görev yapacak olan 3100 güvenlik görevlisi katılacak. Ankara Valisi'nin aldığı karar doğrultusunda, İstanbul ve Bursa üzerinden Ankara'ya gelecek olan taraftarlar, geçecekleri tüm illerde aranacak. Ayrıca yasaklı madde bulunması halinde de 6222 sayılı yasanın uygulanacağı bildirildi.

Ayrıca Ankara Valiliği aldığı karar doğrultusunda karşılaşmaya gelen taraftarlar için şehir dışında 1. güvenlik barikatı oluşturacak. İki takımın taraftarları karşı karşıya getirilmeyecek. Bu barikatlarda yapılacak aramaların ardından bileti olan taraftarlar, stada topluca getirilecek. Stad çevresinde ise 2. barikat oluşturulacak. Bu barikatta üst aramaları yapıldıktan sonra bileti olan taraftarlar giriş kapılarına yönlendirilecek. Taraftarlar burada da tekrara aranacak ve dardından stada giriş yapacaklar.

Daha önceden güvenlik görevlilerinin yaptığı bu aramaların hepsini bu karşılaşma için polis yapacak. Bu arada Ankara Emniyeti, karşılaşmaya 4 saat kala stadyum çevresini ve stadyumu 2 helikopterle maç boyunca havadan gözlemleyecek.

Maç sonunda da aynı güvenlik önlemleri devam edecek.


EA(UD/FG)