Amerikan yardımı!

Beşiktaş Yönetimi, bir fon şirketinden 200 milyon dolar kredi alacak ve tüm temlikleri kaldıracak. Siyah-beyazlılar, şu anki faizin yarısına borç bularak kurtulmayı hesaplıyor

Sezona “Feda” diyerek başlayan ve bu çerçevede, bir kuruşun bile hesabını kitabını yapan Beşiktaş Yönetimi, anlaşma sağlanması halinde yakında 200 milyon doların sahibi olarak “Sefa” yapacak. Siyah-beyazlı yönetim, bir süredir görüştüğü ABD şirketi CIR Yönetimi ile New York’ta buluşarak yeni bir kredi anlaşması imzalayacak.

Bir süre önce Türkiye’de şirket yetkilileriyle bir araya gelen yönetim, şu an ödenen faizin yarısına denk gelen düşük bir faiz oranıyla borçlanarak, Türkiye’deki bütün alacaklarını kulübe çağırarak ödeme yapacak. Kulüp üzerindeki temliklerin de kalkacak olması nedeniyle rahat bir nefes alacak olan yönetim, önümüzdeki sezon Fulya başta olmak üzere bütün gelirlerinin yüzde 75’ini artık kendi kasasına aktaracak.
ABD şirketi ile uzun vadeli bir anlaşma imzalaması gündeme gelen Beşiktaş Yönetimi, önümüzdeki beş senenin gelir tablosunu ispatlayacak olan belgelerin tamamını, fon şirketine teslim etti. İngilizce çevirilerinin tamamlanmasının ardından ABD’ye gidecek olan Başkan Fikret Orman ve bazı yöneticiler, burada kredi anlaşmasına imza atacak.

Florya’da Kartal uçtu
Beşiktaş, A2 Ligi Final Grubu’nun ikinci haftasında oynanan derbi maçta Galatasaray’ı 3-1 mağlup etti. Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapılan karşılaşmanın ilk yarısını sarı-kırmızılı takım, Berk İsmail Ünsal’ın attığı golle 1-0 önde bitirdi. İkinci yarıda üstün bir futbol ortaya koyan siyah-beyazlı takım, Muhammed Demirci (2) ve Recep Akkemik’in sayılarıyla maçı 3-1 kazanarak grupta averajla liderliğe yükseldi.