Türkiye Golf Milli Takımı şampiyona hazırlıklarını Belek'teki Gloria Golf Club'ta sürdürüyor. Golf Milli Takım Teknik Direktörü Spencer Henderson, Türkiye'nin ilk kez şampiyonaya ev sahipliği yaptığını belirtti. Şampiyonaya yaklaşık bir yıldır hazırlandıklarını kaydeden Henderson hem kadın, hem de erkek takımların genç ve tecrübeli oyunculardan oluştuğunu söyledi. Türk sporcuların dünyanın en iyi amatörlerine karşı oynama fırsatını sabırsızlıkla beklediğini kaydeden Henderson, "2010 yılında Arjantin'de 50'inci, olduk. Bu yıl çok daha iyi sonuçlar alacağız. Kesin hedef belirlemedik ancak oyuncularımda gördüğüm çalışkanlık ve disiplin bunu gösteriyor" dedi.

Dünya Amatör Golf Şampiyonası'nın 52 yıldır düzenlendiğini kaydeden Henderson, dünyanın en ünlü golf sporcuları Tiger Woods, Jack Nicklaus, Phil Wickelson, Rory McIlroy, Ben Curtis ve Luke Donald'ın da bu şampiyonalarda mücadele ettikten sonra dünya vitrinine çıktığını söyledi.

Henderson, şampiyonanın ilk kez 1958 yılında İskoçya'da düzenlendiğini, 1964 yılından itibaren ise kadınların da ayrı bir kategoride katılmaya başladığını hatırlattı. Henderson, "Dünya Amatör Golf Şampiyonası 2 yılda bir yapılıyor. Son olarak 2010 yılında Arjantin'de düzenlendi. Son turnuvada kadınlarda Güney Kore, erkeklerde ise Fransa şampiyon oldu. Ancak bu yıl biz de çok iyi hazırlandık ve 2010 yılındaki derecemizin üstüne çıkacağız" diye konuştu.

BAYAN MİLLİ TAKIM OYUNCULARININ BİYOGRAFİSİ

Sena Ersoy: 16 yaşında ve 0.5 handikaplı oyuncu, takımın en genci. Dünya Kadınlar Amatör Golf oyuncuları sıralamasında 641'inci sırada bulunuyor. 16 Yaş Altı Avrupa Genç Ustalar Şampiyonası'nı 4'üncü bitirerek turnuvada ülkemizin şimdiye kadar aldığı en iyi dereceyi yaptı. 2012 Turkiye Bayanlar Açık Şampiyonası'nı 16'ncı tamamladı. 2010 yılında Arjantin'de yapılan Espirito Santo Trophy'de de oynadı.

Yasemin Sarı: 17 yaşında ve +0.4 handikaplı oyuncu. Dünya Kadınlar Amatör Golf oyuncuları sıralamasında 412'nci sırada bulunuyor. Galler'de yapılan 18 Yaş Altı British Girls Turnuvası'nda ilk 8 oyuncu arasına girdi. Bu turnuvada en iyi dereceyi yapan ilk Türk oyuncu oldu. 2012 yılında yapılan Avrupa Gençler Takım Şampiyonası'nda 9'uncu olan oyuncu İskoçya'daki Loretto Akademi'den iki yıllık golf bursu kazandı.

Elçin Ulu: 21 yaşında ve +2.0 handikaplı oyuncu. Dünya Kadınlar Amatör Golf oyuncuları sıralamasında 220'inci sırada bulunuyor. Sırada ve takıma en fazla uluslararası tecrübeyi getiriyor. 2008'de Avustralya'da yapılan Espirito Santo Turnuvası'nda oynadı. 2012 Klassis Golf Kulübü'nde oynanan Türkiye Amatör Şampiyonası'nı kazandı. Yine bu yıl oynanan Türkiye Kadınlar Açık Golf Turnuvası'nda 16'ncı oldu. Amerika'daki Florida Üniversitesi'ne golf bursuyla üniversite öğrenimine başladı.



NK(SU/BT)