Siyah beyazlı ekibin Bank Asya 1'inci Ligi’nden düştüğü sezon başkanlık görevini yürüten Yüksek Divan Kurulu Üyesi Ahmet Taşpınar, kararların hep “oy çokluğu” ile alındığına dikkati çekerek şöyle dedi:

"Üyelerin hangi gerekçelere dayanarak, yapılan eylemlerin ceza gerektirip gerektirmediğine karar verdiklerini öğrenmek istiyoruz. Görünen o ki, TFF hukukçularının da kendi aralarında görüş ayrılıkları var. Çok şaşkın ve öfkeliyim."

Ahmet Taşpınar, Altay’ın sadece 2010-11’de değil, 1999-2000, 2000-2001 ve 2002-2003 sezonlarında da masa başı oyunlarına kurban edildiğini vurgularken de şunları söyledi:

"Hiçbirimiz 2000-2001’deki Diyarbakırspor-Altay maçını da, 2002-2003’teki Diyarbakırspor-Elazığspor karşılaşmasını da unutmadık. Bu şike olaylarından hep Altay mağdur edildi. Yüz yıllık camia olarak biz de mi şike yapalım? Bu iş burada kalmaz. Bu kararları, hukukun son noktasına kadar sorgulayacağız."

Kulüp Başkanı Ömer Hızlıok ise bu konuyla ilgili Etik Kurulu’nun kararını görmek istediklerini söyledi, "Bu kararlardan anlaşılan, Etik Kurulu, 4 müsabakayla ilgili konuyu PFDK’ye sevk etmiş, PFDK da bu 4 maçta şike olmadığına dair kanaat getirmiş. Her iki kurulun da gerekçeli kararlarını görmek istiyoruz. Bu konuda derhal federasyona yazılı başvuru yapacağız. Bu konunun, 27 Haziran’daki Mali Genel Kurul’da da gündeme geleceğini herkesin bilmesini istiyorum" diye konuştu.

PFDK kararlarında taraf olmadığı için Tahkim Kurulu’na gidemeyen Altay, Disiplin Kurulu Müfettişleri’ne başvurup dosyaların sorgulanmasını talep edecek.


US(YC/AÖ)