Geçen aralık ayında Mehmet Altıparmak’ın görevine son verilmesinin ardından el sıkışılan ancak “tecrübesiz” eleştirileri üzerine vazgeçilen Kırtoğlu, “O dönem alınan karara kırılmadım. Kısmet bugüneymiş. Altay’ın en önemli sorunu bir üst lige hemen geri dönmesi. Bunun için çaba harcayacağız” dedi.

Antrenörlük kariyerinde ilk kez birinci adam olmaya hazırlanan Toprak Kırtoğlu, sezon sonuna kadar imza atarken, “Bu işlerde hep ertesi sezon için opsiyondan veya başka şeylerden bahsedilir. Ancak işin gerçeğini hepimiz biliyoruz. Bir teknik adamın ömrü beş haftadır. Arka arkaya beş maç istenen sonucu alamazsan, gidersin veya gönderilirsin. Bizim için şampiyonluk belki zor görünüyor, ama pes etmeyeceğiz. Sonuna kadar işi kovalayıp, eğer olmazsa Play-Off’u konuşmaya başlayacağız” diye konuştu.

“İzmir’de yaşadığım için takımı sık sık izleme imkanı buldum”diyen genç çalıştırıcı, “İstesem sezon sonunu bekler, yine Süper Lig’de bir teknik ekibin içinde yer alabilirdim. Ancak yetiştiğim kulübe teknik direktör olmak bambaşka bir olay” ifadesini kullandı. Altay’daki ikinci dönemi 12 hafta süren Ekrem Al ise, “Karara saygı duymaktan başka bir şey yapamam. Takımı nerede aldığım, nasıl futbol oynattığım ortada” dedi.


US(YC/Aİ)