Bursaspor'un eski kaptanlarından Adnan Örnek'in 17 yaşındaki büyük oğlu rekortmen milli yüzücü Alpkan, kısa bir süre önce Galatasaray Kulübü'ne transfer oldu. Emine Örnek Koleji'nde öğrenimini südüren Alphan, okuluyla birlikte spor yaşamını da sürdürmek istediğini belirtti.

"ÜLKEMİ TEMSİL ETMEK İSTİYORUM"

Antrenmalarını antrenörü Ömür Sönmez ile birlikte yoğun şekilde sürdürdüğünü ifade eden Alphan, çalışmalarının karşılığını şampiyonalarda elde ettiği dereceler ve kırdığı rekorlarla aldığını anlatırken şöyle konuştu:

"Olimpiyat barajına ulaşmam için az bir derece kaldı. Yaklaşık 4 saniyelik bir fark var. Bu süreyi de kapatıp 2012 Londra Olimpiyatları'nda ülkemi temsil etmek istiyorum. Disiplinli çalışmamı, istikrarımı madalyalarla taçlandırmak istiyorum."

9 AYDA 11 REKOR

Yüzmede son 9 ayda 11 Türkiye rekoru kıran Alpkan Örnek, serisine Trabzon'da düzenlenen EYOF Gençlik Olimpiyatları'nda başladı. Genç yüzücü, 200 metre kurbağalamada Cenk Aktaş'ın 11 yıllık, 200 metre karışıkta Derya Büyükuncu'nun 16 yıllık, 400 karışıkta ise yine Derya Büyükuncu'nun 22 yıllık rekorlarını kırdı.