Amatör kulüplerin yaşadığı sorunların başında sahaların toprak olması, kendilerine tahsis edilen sahayı birden çok kulüple paylaşmak zorunda olmaları ve maddi imkansızlıklar geliyor. Bu sorunlara ailelerin ilgisizliğini de eklemek mümkün.

PORZ ATASPOR İKİNCİ BAŞKANI HARUN GÜLLÜ : "SPONSOR BULAMIYORUZ"

Köln'deki Porz Ataspor tam 40 yıl önce kuruldu ve bünyesinde 13 takım var. Yüzlerce çocuk ve gencin spor yaptığı kulübün ikinci başkanı Harun Güllü yaşadıkları sorunları şöyle anlattı: "Bizim saha ile ilgili en önemli sorunumuz sahamızın toprak olması. Çocuklar ve gençler çim sahada oynamak istiyorlar. Bu yüzden onları kulübümüze getirmekte zorlanıyoruz. Toprak sahalar genelde Türk takımlarına veriliyor. Sahalarla ilgili bir başka sıkıntı ise birden çok kulüple sahamızı paylaşmak zorunda kalmamız. Mesela bu sahayı üç  kulüp kullanıyor. Antrenman günlerinde bayağı sıkıntı yaşıyoruz. Tabii bunların yanında maddi sorunlarımız var. Firmalar amatör kulüp olduğumuz için sponsor olmak istemiyorlar. Halbuki gelip bizim neler yaptığımızı görseler daha farklı düşünürler" dedi.

Harun Güllü ayrıca gençleri spora yönlendirmek için herkese kapılarını açtıklarını da sözlerine ekledi.

MEVLANA SPOR ANTRENÖRÜ METİN COŞKUN: "AİLELER İLGİSİZ"

Mevlana Spor'da antrenörlük yapan Metin Coşkun ise yaptığı açıklamada sahada şiddet konusuna değindi. Coşkun, "Sahalardaki şiddetin nedeni gençlerdeki aşırı hırs. Ben bu futbolcularla birebir konuşmayı tercih ediyorum. Çoğu zaman gençleri şiddetten uzak durmaları konusunda ikna ediyorum. Ama aksi davranışlarda bulunanlara sportif cezalar veriyoruz veya son çare kulüpten ihraç ediyoruz. Aslında amacımız bu gençleri kazanmak ama bazen olmuyor" diye konuştu.

Antrenör Metin Coşkun, Türk ailelerin spor konusunda çocuklarıyla yeterince ilgilenmemesinden de yakındı.