Her yeni sezon hazırlıkları kapsamında olduğu gibi bu sene de organizatörlerle kamp yeri ve maç programı hazırlayan kulüpler, polisin müsadesine rağmen Alman Futbol Federasyonu'nun aldığı karar ile zor durumda kaldı.

Çok önceden hazırlıklarını yapan Galatasaray, Fenerbahçe, Eskişehirspor, Sivasspor, Trabzonspor gibi takımların planları alt üst oldu. Süre daraldığı için hazırlık maçı yapacak takım bulmakta zorlanacak olan kulüpler kamp yeri olarak ise Avusturya'ya yöneldi.

Daha önce Hollanda'da kamp yapmayı planlayan ve hazırlık maçlarını Hollanda-Almanya sınırına yakın noktalarda Almanya kentlerinde gerçekleştirmeyi hedefleyen Fenerbahçe ile Avusturya'da kamp yapacak olan ancak maçlarından ikisini Almanya'da oynamayı düşünen Galatasaray bu konuda en çok mağdur olan kulüpler oldu.

KÖLN-FENERBAHÇE MAÇI İPTAL EDİLDİ

Fenerbahçe Hollanda kampını değiştirerek Avusturya'ya gidecek. Sarı-Lacivertlilerin Köln ile yapacağı maç Belediye Başkanı'nın girişimine ve stadın Belediyeye ait olmasına ve güvenlik garantisi verilmesine rağmen iptal edildi.

POLİS DE İZİN VERDİ AMA...

Organizatörlerin; yerel polis, statlar ve maçların oynanacağı şehirlerin belediye başkanlarından izin almaları bile Alman Federasyonu'nun kararını değiştirmedi. Yasakla ilgili yazı bugün Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye büyükelçiliğine de iletildi. Kararın ana gerekçesi olarak karşılaşmaların sonunda sahaya giren seyirciler, atılan meşaleler ve güvenlik önlemlerinin sporcu sağlığını riske edecek düzeyde yetersiz kalması gösterildi.

Bu gelişme üzerine Fenerbahçe, Galatasaray, Eskişehirspor ve Sivasspor polisin müsadesine rağmen alınan bu kararı anlamsız bulurken, kulüp yetkilileri Futbol Federasyonu'nun devreye girmesini ve sorunun çözülmesini bekliyor.

Kulüp yetkilileri bu tür hazırlıkların çok önceden başladığını ve Almanya Futbol Federasyonu'nun buna rağmen karırını şimdi almasının kendilerini güç durumda bıraktığını belirttiler. "En baştan yasağı bildirseydi" diyen yetkililer "Bu şartlar altında yeni bir maç organizasyonu yapmak çok zor, sezona yeterince iyi hazırlanamayacağız. Zaten Federasyon ligin başlangıç tarihini geç açıkladı. Futbol Federasyonu'nun devreye girmesini ve sorunun çözülmesini bekliyoruz" şeklinde konuştular.

TRABZONSPOR DÜSSELDORFT'TA AMA 1. ETAPTA HAZIRLIK MAÇI OYNAMAYACAK

4 Temmuz'da Düsseldorf'a gidecek olan Trabzonspor bu karardan etkilenmeyecek. 19 Temmuz'a kadar burada kalacak olan Bordo-Mavililerin ilk etap kamp çalışmalarında hazırlık maçı planlamadığı için programını bozmayacak. Ancak 2. etap kamp çalışmaları için yeni yer ve ülke araştırılıyor

BEŞİKTAŞ'IN KAMPI AVUSTURYA'NIN BAD KLEİNKİRCHEİM KASABASI VE SEEFELD'TE

Beşiktaş, yurtdışı hazırlıkları çerçevesinde 5 Temmuz Perşembe günü Avusturya'nın Klagenfurt şehri Bad Kleinkircheim kasabasına hareket edecek.

18 Temmuz'da Avusturya'nın Seefeld kentine geçecek olan siyah-beyazlılar hazırlıklarının yurtdışı ayağını 25 Temmuz'da tamamlayıp yurda dönecek.

YUNANİSTAN VE BAZI BALKAN ÜLKELERİNİN TAKIMLARINA DA YASAK

Almanya Futbol Federasyonu'nun aldığı kararda sadece Türk takımları değil, Yunanistan ve bazı Balkan Ülkelerinin takımları da Almanya'da hazırlık maçı oynayamayacaklar.


UD(UD/FG)