8 – 22 Temmuz tarihleri arasında Hollanda’nın Tegelen ve Vaals kasabalarında ilk etap yurtdışı hazırlık kampını gerçekleştiren bordo – mavililer, ilk iki maçını Almanya’nın Krefeld kentinde oynamıştı. Almanya Futbol Federasyonu’nun Türk seyircilerin maçlarda çıkardığı olaylar nedeniyle Türk takımlarının hazırlık maçlarını yasaklamasının ardından, devlet yetkililerinin de araya girmesiyle Trabzonspor seyircisiz oynama izni almış, Krefeld’de seyircisiz oynanan maçlarda KFC Uerdingen ile 1 – 1 berabere kalmış, Willem II’yi de 4 – 1 mağlup etmişti.

İkinci etap kampı için Münih’e gelen bordo – mavililer, seyircisiz oynama yasağı nedeniyle maçlarını ya Almanya sınırları içinde seyircisiz olarak ya da Avusturya’da taraftarının önünde oynamayı planlıyordu. Ancak organizatörlerin yaptığı girişimler sonucunda Trabzonspor’un 29 Temmuz, 2 ve 4 Ağustos’ta oynayacağı maçlar Almanya sınırları içinde seyircili olarak gerçekleştirilecek. Almanya Futbol Federasyonu’nun istediği tüm güvencelerin organizatörler tarafından verilmesinin ardından Trabzonspor’a seyircili oynama izninin çıktığı ifade edildi. Buna göre Trabzonspor, 29 Temmuz Pazar günü FC Südtirol, 02 Ağustos Perşembe Greuther Fürth ve 4 Ağustos Cumartesi Queens Park Rangers maçlarını seyircili olarak yapacak. Maçların stadlarının daha sonra açıklanacağı ifade edilirken, Alman Federasyonu’nun ilk maçlarda olay çıkması halinde diğer maçları yine seyircisiz oynatacağı uyarısında bulunduğu vurgulandı.

GÜNÜN SÖZÜ GÜNEŞ’TEN: SİZİ DİSKOYA HAZIRLIYORUZ

Trabzonspor Almanya kampındaki hazırlıklarını bu sabah yaptığı çalışmayla sürdürdü. İlk bölümü ayrı bir sahada gerçekleştirilen çalışmaya Teknik Direktör Şenol Güneş’in sözleri damga vurdu. İstasyon çalışması sırasında futbolcularından seri hareket etmelerini, adımlarını çabuk atmalarını isteyen Güneş, "Belinizi kullanın. Belden twist yapın. Kalçayı çalıştırın. Diskoya gidince bu hareketler size lazım olur. Diskoya hazırlıyoruz sizi. Dans edin. Gidecekseniz akşama" dedi.

SICAK BUNALTTI

Hollanda’daki ilk bölüm kampta soğuk havalardan yakınan, yağmur ve fırtına nedeniyle antrenmanlarda zaman zaman zor anlar yaşayan Trabzonspor, Münih’te adeta yandı. 30 dereceye yaklaşan sıcak ve yakıcı güneş altında antrenmanda büyük güçlük çeken oyuncular, sık sık verilen aralarda suya hücum etti. Bu sırada kaptan Tolga’nın arkadaşlarını, "Soğuk suyla ensenizi ıslatın" diyerek uyarması dikkat çekti.

ÖZEL FRİKİK ÇALIŞMASI

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, antrenmanın sonunda Sapara, Alanzinho, Adrian ve Colman’a özel frikik çalışması yaptırdı. Yedek kaleci Zeki’nin koruduğu kaleye yapay barajın üzerinden şut atan 4 ismin vuruşları alkış topladı.