Alman haber ajansı dpa'nın verdiği bilgilere göre, biatlet Evi Sachenbacher-Stehle'ye yapılan doping testlerinde sporcunun yasaklı madde kullandığı ortaya çıktı. 33 yaşındaki eski kayakçının 2 yıl önce biatlon dalında yarışmaya başladığı belirtiliyor. Alman sporcu Soçi'deki kadınlar toplu çıkış yarışında dördüncü olmuştu.

Alman Olimpiyat Komitesi, isim vermeksizin bir Alman sporcuya yapılan doping testinde pozitif sonuç çıktığını açıklamıştı. Komite, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından konuyla ilgili olarak perşembe akşamı yerel saatle 21.30'da bilgilendirildiğini duyurdu. Açıklamada sporcunun A testinde “normalden farklı bir sonuç” ortaya çıktığı belirtildi. Alman yayın kuruluşu ZDF de Sachenbacher-Stehle'nin B testinin de pozitif çıktığını duyurdu.

ARD ve DW Olimpiyat muhabirinin edindiği henüz teyit edilmemiş bilgilere göre A testinde pozitif çıkan sporcuların sayısı 3. Ancak Alman Olimpiyat Komitesi, Deutsche Welle'nin bu bilgiyi doğrulamak amacıyla yönelttiği soruları yanıtsız bıraktı.