Alman futbolu son yıllarda büyük bir atılım içersine girdi. Bunun en büyük sebebi 2000’li yılların başında itibaren uygulanmaya başlanan ve Bundesliga kulüplerine getirilen futbol okulu zorunluluğuydu. Bunun yanı sıra ayrımcılığın önüne geçildi. Ardından Mesutlar, Nuriler, Hamit, Halil Altıntoplar, Serdar Taşçılar ve diğerleri geldi. Şimdi başta Bundesliga’da mücadele eden 36 takım olmak üzere birçok kulübün alt yapısında değişik yaş kategorilerinde sayısız Türkiye kökenli genc var. Son yıllarda Almanya’da adından en çok bahsettiren genç Türkiyeli futbolcusu olarak Emre Can ve Hakan Calhanoglu öne çıkıyor.

BAYERN’NİN LEVİN AŞKI

Yine sezon başında Bundesliga ekiplerinden Hamburg ve W. Bremen’in kadrosuna katmak için büyük çaba sarfettiği Hakan Calhanoğlu var. Hamburg genç futbolcunun kulübüne önemli bir bonservis ücreti ödeyerek onu almayı başardı. Bu iki futbolcunun yanı sıra B. Leverkusen’dan Samed Yeşil sezon başında Liverpool’a 1,5 milyon Euro bonservis ücretiyle gitti. Son olarak yine Premiere Lig ekiplerinden Stoke City, VFR Aaalen’ın 17 yaşındaki genç yeteneği Yusuf Çoban’ı İngiltere’ye götürerek alt yapısına aldı. B. Münih’in Levin Öztunalı’yı ısrarla istediğini de biliyoruz. Almanya’da sayısız Türkiye kökenli genc birçok takımın alt yapılarında forma giyiyor.

YUNUS VE TOLGA İLK KEZ

Halen Bundesliga’da Mainz’ın kadrosunda yer alan 20 yaşındaki Yunus Mallı ile Mönchengladbach’ta kiralık olarak oynayan Tolga Çiğerci ilk tecrübelerini yaşıyorlar. B. Leverkusen’de 18 yaşındaki Okan Aydın şimdiden gerek Türkiye’de gerekse Bundesliga’da bazı kulüplerin dikkatini çekmiş. E. Frankfurt’ta 18 yaşındaki kaleci Aykut Özer antrenör Veh’ye güven veriyor.