Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle ve 2'nci Devlet kanalı ZDF 39 yaşındaki Tayfun Korkut'un, Hannover 96'nın başına getirilmesine geniş yer ayırdı. Korkut'un futbol kariyerini 2006'da Gençlerbirliği Ankara'da noktaladıktan 1 yıl sonra antrenörlüğe başladığı hatırlatıldı.


Real Sociedad, TSG 1899 Hoffenheim ve VfB Stuttgart genç takımlarını çalıştıran Korkut, 2011'de Köln'deki Hennes Weisweiler Akademisi'nden teknik direktörlük lisansı almıştı. Tayfun Korkut, son olarak Abdullah Avcı döneminde, Türk Milli Takımı'nda yardımcı antrenörlük görevinde bulunmuştu.


Hannover 96 ile iki yıllık sözleşme imzalayan Tayfun Korkut, Pazar günü takımla ilk idmana çıkacak. 18 puanlı Hannover 96, Bundesliga'da 13'üncü sırada. Takımı 2010'dan bu yana çalıştıran Mirko Slomka'nın sözleşmesi Cuma günü feshedilmişti. Hannover 96 yöneticilerinden Dirk Dufner, "Tayfun Korkut'u teknik direktörlüğe getirerek cesur bir karar aldığımızın farkındayız. Ancak işbirliğinin başarılı bir perspektif sunduğundan ve birlikte başarıya ulaşacağımızdan eminiz" dedi.