Kaptan, altında efsaneye dönüştüğü çubuklu forma ile ilişiğinin üç dakikada kesildiğini aktarırken, Aziz Yıldırım ile Aykut Kocaman'ın adını dahi anmadı

 Alex sözleşmesinin feshedildiği pazartesi günü yaşananları, resmi sitesi aracılığı ile aktardı. İşte o açıklamadan öne çıkan satırbaşları... 
 Kasımpaşa yenilgisi sonrası teknik direktörümüz soyunma odasında istifa etti. Önce bir yönetici sonra başkan geldi, birşeyler söyledi. Son olarak futbolcular konuştu. Üzücü olan hiçbiri futbolla alakalı değildi. 
 Pazar günü idmana katıldım. Pazartesi günü ise tesislere gittiğimde teknik direktörün odasına çağrıldım. Bana kadro dışı kaldığımı söyledi. 
 Kadro dışı bırakılmak için ancak disiplin kurallarına aykırı bir tavır olması gerektiğini ileri sürdüm. Böyle bir durum olmadığı için asıl sebebi öğrenmek istedim. Teknik direktör "Ben teknik direktörüm ve takımın liderliği bende. Ama sen çok büyük ve kuvvetlisin. Soyunma odasında bana karşı fikirlerin olduğu için bu kararı aldım" dedi. 
 "Tamam öyleyse. Bazı kararların alınması gerekiyor, ama başkana gideceğim, bakalım o ne diyor bu duruma" karşılığını verdim. 
 Başkanın odasına 16:15'te girdim ve 16:18'de de çıktım. 8 yıllık kulüp tarihindeki varlığıma 3 dakikada karar verdi. "Karar senin! İstersen ayrı çalışırsın istersen gidersin" dedi benim eski başkanım. Böylece de bitti. Zaten onlar istedi diye ayrı çalışmam veya benim takım içindeki varlığımdan endişelenmelerinden dolayı da böyle bir karar veremem.

Köpek balığı Alex
İstanbul Akvaryum'daki limon cinsi köpek balığına "Alex" ismi verildi. Açıklamada, "Alex'e yapılan haksızlığa dikkat çekmek için bu ismi verdik. Alex sporda kardeşliğin simgesi olacak" denildi.