Alanya Belediyesi tarafından aynı anda düzenlenen 18'inci Ramazan Demirci Açık Alan Hentbol Turnuvası, Türkiye Minikler Hentbol Şenliği ve 11'inci Alanya Plaj Hentbolu Turnuvası başladı. Milli Egemenlik Stadı'nda oluşturulan 6 sahada yapılan Ramazan Demirci Açık Alan Hentbol Turnuvası'na 3 ülkeden 24 takım, Türkiye Minikler Hentbol Şenliği'ne 18 takım katılıyor. 4 ülkeden 12 takımın mücadele ettiği Alanya Plaj Hentbolu Turnuvası ise Milli Egemenlik Plajı'nda yapılıyor.

Alanya'da düzenlenen hentbol organizasyonları, Türkiye Minikler Hentbol Şenliği ile başladı. İlk gün maçlarında kızlarda Muğla Yalıkavakspor, Kastamonuspor'u 18-11, Eskişehir Klas Dom Otel, İzmir Kemalpaşaspor'u 19-16, Sivas Gençlikspor, Elazığ Medikalpark'ı 30-5, Bursa Osmangazi Belediyespor, Çorum Görkemspor'u 25-2 mağlup etti. Erkeklerde ise Alanya Belediyesi, Denizli Acıpayam'ı 18-15, Nilüfer Belediyesi, Kardemir Karabükspor'u 25-6, Konya Selçukluspor, Artvin 7 Martspor'u 14-3 ve Bursa Meltemspor, Ankara TED Koleji'ni 13-8 yendi.

18'inci Ramazan Demirci Açık Alan Hentbol Turnuvası'nda ise Türkiye, Bulgaristan, Makedonya'dan 24 takım mücadele ediyor. 11'inci Alanya Plaj Hentbolü Turnuvası'na da erkeklerde Türkiye Plaj Hentbolu Milli Takımı, Kuveyt Plaj Hentbolu Milli Takımı, Bulgaristan Haskovo, Ankara Emekspor, Kuzey Kıbrıs BRT Baysen ve Alanya Belediyesi, kadınlarda ise Türkiye Plaj Hentbolu Milli Takımı, Antalya Telekomspor, Kastamonu Araç Belediyespor, Bulgaristan Haskovo, Akdenizspor ve Alanya Belediyespor takımları katılıyor.

18'inci Ramazan Demirci Açık Alan Hentbol Turnuvası ve Türkiye Minikler Hentbol Şenliği 5, Alanya Plaj Hentbolu Turnuvası ise 4 gün sürecek.