Taha Aksoy'un Hepkon Otel'de düzenlediği basın toplantısına Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü ve Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü Spor Tesisleri Departmanı Direktörü İbrahim İlhami Koç, Spor Departmanı Direktörü Vedat Yüksel, Genel Koordinatör Yardımcısı Yeşim Müderrisoğlu, Pazarlama ve Halkla İlişkiler Departmanı Direktörü Gözde Bayram katıldı.

Açıklamasına 80 kişilik bir ekip ile çalıştıklarını belirten Taha Aksoy, bir düğünü organize eder gibi çalıştıklarını dile getirdi. söyledi. Kendilerine yapılan eleştirilerin haklı yanları bulunduğunu, ancak başka ülkelere 6 yıl hazırlık süresi verilirken Mersin’den 2 yılda oyunları yapmasının istendiğini anımsatan Aksoy, "Kimse başımıza silah dayayıp, bu oyunları yapmamızı istemedi. Bu süreci bilerek biz oyunlar talip olduk. Bu nedenle de organizasyonu en iyi şekilde yapmak için çalışıyoruz" dedi. 2013 yılında yapılacak 17’inci Akdeniz Oyunları’na 24 ülkeden, 32 branşta yaklaşık 6000 kişinin katılacağını açıklayan Taha Aksoy, 54 tesisten ikisinin Adana’da olacağını söyledi. Kürek, badminton ve binicilik branşlarındaki karşılaşmaların gerekli tesislerin Mersin’de bulunmaması ve konaklama sıkıntısı nedeniyle Adana’da yapılacağını aktaran Aksoy, hentbol yarı final karşılaşmalarının da Mersin’de sıkıntı olması halinde Adana’ya kaydırılabileceğini ifade etti. Tesislerin bazılarının ihale aşamasında olduğunu, bazılarının ise inşaatlarının sürdüğünü kaydeden Aksoy, şöyle devam etti:

"Tesislerin oyunlara yetişeceğin olan inancımız tamdır. Ancak yeni yapılacak stadyum ile ilgili sıkıntılarımız var. Henüz resmi adı konmayan stadyumun Mersin Arena olarak tanımlanıyor. Stadyum inşaat sahası içerisinde kalan enerji nakil hatlarının kaydırılması ve ulaşım yolunun genişletilerek, hızlandırılması için çalışmalar sürüyor. Stadyum sadece açılış ve kapanış seremonilerinde kullanılacak. Stadyumun içinde hiç bir müsabaka yapılmayacak. Tesisler ve planlama hazırlıklarının yanı sıra kentin organizasyona hazırlanması noktasında yerel yönetimlere büyük görev düşüyor. Bu noktada özelikle belediye başkanlarına çok büyük görevler düşmekte. Kentteki görüntü kirliliği önlenmeli, çevre düzenlemeleri yapılmalı, alt ve üst yapı çalışmalarında eksiklikler giderilmelidir. Yani olumsuzluklar en aza indirilmeli, çirkin görüntüler giderilmeli. Bu açıdan da umutluyuz çünkü belediye başkanlarının oyunlar için heyecan duyduğuna şahit oluyoruz."