Tesislerde inceleme yapmak ve İcra Kurulu Toplantısı için Mersin’e gelen Akdeniz Oyunları Komitesi Başkanı Amar Addadi, Akdeniz Oyunları Genel Sekreteri Isidoros Kouvelos ve Mersin 2013 Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Taha Aksoy ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Atlıhan Otel’deki toplantıda, hazırlık çalışmalarının ne durumda olduğunu değerlendirme fırsatı bulduklarını da dile getiren Addadi, 2013 Mersin Akdeniz Oyunları hazırlıklarından Komite olarak çok büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Yeni bir ekip geldiğini ve bu ekibin büyük uluslararası organizasyonlarda çok tecrübeli ve güçlü olduğunu vurgulayan Addadi, “Çalışmalarının kalitesiyle bu gecikmeyi telafi edeceklerini düşünüyoruz. Çünkü işleri hiç kolay değil, 6 yılda gerçekleştirilen bir işi yapmak için 1,5 yıl süreleri var sadece. Dolayısıyla bu zorluk hala mevcut. Aynı zamanda onlara güvenimiz sonsuz, çünkü çok tecrübeliler ve hem ulusal yönetimden, hükümetten hem yerel yönetimlerden gereken desteği almış durumdalar. Aynı zamanda üniversite gibi kurumların da arkalarında olduğunu belirtmek isterim. Tabi ki Mersin halkı da birçok kez gördüm ne kadar şevkle Akdeniz Oyunları’nın yanında” dedi.

Addadi, toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Son haftalarda bazı ek oyunların Adana’ya alınacağı ve Adana’da da bir Olimpiyat Köyü kurulacağı yönünde söylentiler olduğu belirtilerek, bunun ne derece doğru olduğunun sorulması üzerine Addadi, bunun konaklama ile ilgili bir problem olduğunu kaydetti. Konaklama ile ilgili problem yüzünden bazı spor branşlarını Adana’ya taşımak zorunda kaldıklarını aktaran Addadi, “Çünkü sporcuların biz çok iyi koşullarda konaklatılmasını istiyoruz, buna çok önem veriyoruz. Konaklama düzeyinde Mersin’de yapısal sorunlar var, o yüzden bir bölümü Adana’ya taşınmış olacak” diye konuştu.

Mersin 2013 Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Taha Aksoy da aynı soruya verdiği yanıtta, oyunların 3 branşının Adana’da yapılması gerektiğini belirterek, sakin su isteyen kano ve kürek yarışlarının Seyhan Nehri’nde, binicilik yarışmalarının da Adana’daki Binicilik Kulübü’nde yapılmasının planlandığını anlattı. O yarışmalara katılacak sporcuların Mersin’e gidip gelmelerine engel olmak için Adana Çukurova Üniversitesi içerisindeki bir yurt kompleksinin kullanılmasının ilk planlarda da yer aldığına işaret eden Aksoy, şöyle devam etti:

"Bu üç branştaki katılımın çok fazla olmaması nedeniyle Adana’daki yurt kompleksinde ciddi bir boşluk oluşuyor. O zaman bazı yarışmaların elemelerini, belki bir branşta olacak bu, Adana’da yapmak üzere bir ön çalışma var. Daha müsabaka takvimi belirlenmiş değil. Fakat yarı finaller ve finallerin burada yapılması ilk düşünceler içerisinde. Böyle bir planlama çalışması var. Akdeniz Oyunları Uluslar arası Komitesi’nin tüzüğüne, hatta Olimpiyat Tüzüğü’ne göre, belli mesafelerde bazı yarışmaların yapılması mümkün. Adana bu kapsam içerisine giriyor. Dolayısıyla kural açısından da bir yanlışlık yok. 32 branşın sadece üçü Adana için planlanmıştı, belki bir branşta da eleme karşılaşmaları Adana’da yapılabilir. Elemelerin yapılacağı branş büyük ihtimalle hentbol. Eğer bu plan kesinleşirse yarı final ve finaller için hentbolcular Mersin’e gelip burada yarışacaklar. O zaman da eski programa göre küçük salonda yapacakları yarışmaları büyük salonda yapabilecekler, öyle de bir avantajımız olacak Mersin açısından."

Stadyumla ilgili bir belirsizlik olup olmadığı sorusuna da Aksoy, “Stadyumla ilgili bir belirsizlik yok. Stadın sözleşme süresi oyunlardan sonra bitmesini gerektiriyor ama stadın yapımcısı ile varılan anlaşmaya göre, stat oyunlara teslim edilecek diye bir söz basın mensuplarının önünde Sayın Bakanın huzurunda verildi. Biz programımızı Mersin Arena Stadı bitecek diye yapıyoruz, açılış orada yapılacak diye planlıyoruz.”

Aksoy, stadyumun adının sorulması üzereni de henüz resmi adının belirlenmediği bilgisini verdi.

Mİ(AP/SSA) (FOTOĞRAF)