Protokole 2013 Mersin 17'nci Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Taha Aksoy ile Adana Atlıspor Kulübü Başkanı Bülent Büyükiz imza attkı. Törene Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi de katıldı.

Vali Hüseyin Avni Coş, mevcut alt yapının oyunlar için gereken standartlara kavuşturulmasının önemine değinhdi, "Bu protokolle Adana Atlı Spor Kulübü uluslararası yarışlara ev sahipliği yapabilecek bir konuma kavuşacak. Bu işbirliğinin ve Akdeniz Oyunları'nın Mersin ve Adana'ya hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Aldırmaz ise, "Biz, elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Uluslararası bu güzel müsabakanın burada olması ve bu tesislerin bu amaçla kullanılması için çaba harcamak bizim görevimiz. Vali beyin istemiyle gereken ne varsa sonuna kadar bu organizasyonun destekçisiyiz" diye konuştu.

20-30 Haziran 2013'de düzenlenecek oyunlarda kano, kürek, hentbol ve binicilik yarışlarının Adana'da yapılacağını belirten Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Taha Aksoy, şunları söyledi:

"Adana Atlı Spor Kulübü Tesisleri'nin uluslararası bir yarışmada sahip olunması gereken standartlara kavuşması için işbirliği yapacağız. Bundan sonra da Adana'da bu nitelikteki organizasyonların yapılmasının önü açılmış olacak. Adana'da atlı spor konusunda, kano, kürek konusunda ve diğer konularda yarışmalar yapıldıkça biz de zevklye izleme şansına sahip olacağız."

Adana Atlı Spor Kulübü Başkanı Bülent Büyükiz ise kulüp tarihinin önemli günlerinden birini yaşadıklarını vurguladı, "Olimpiyatın temel unsurlarının yüzme ve atletizm olmasına rağmen, biniciliğin de gönlümüzde ayrı bir yeri var. Çünkü biniciliğin 4000 yıllık geçmişi var" dedi.

İmza töreninden sonra Akdeniz Oyunları amblemi, Atlıspor Logosu ve binicilik engel atlama figürlerinin yer aldığı pasta, Kulüp Başkanı Büyükiz ve Taha Akyol tarafından kesildi.