Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmetşafi Erim, atletizm antrenörü Şirin Günen ile birlikte kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Mollaosman Köyü'nde oturan Sevilay Eytemiş'in ailesini ziyaret etti. 10 çocuklu Kubar- Ahmet çiftini tebrik eden İl Müdürü Erim, "Dünya şampiyonu olan Sevilay kızımızın evine ziyaret amaçlı geldik. İtalya'da düzenlenen Dünya Dağ Koşusu'nda 4 bin metrede Sevilay Eytemiş genç bayanlar kategorisinde dünya şampiyonu, 8 bin metrede ise Adem Karagöz genç erkekler kategorisinde dünya ikincisi oldu. Ağrı bundan önceki ve bu başarılar ile birlikte atletizmin yuvası haline gelmiştir. Yıldızlar ve gençlerden gelen başarıların yanı sıra hedefimiz olimpiyatlara Ağrı'dan sporcu göndermek ve başarı elde etmektir. Bu sporcularımıza maddi ve manevi destek verilmeli. Bundan dolayı herkesin üzerine sorumluluk düşüyor. Sporcudan antrenörüne, ailelerinden, bizlere büyük sorumluluk düşüyor. Devlet yetkililerine de aynı şekilde sorumluluklar düşüyor. Bakanımızın, sayın başkanımızın katkılarıyla birlikte Ağrı'da atletizm daha üst seviyeye geleceğinden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Baba Ahmet Eytemiş, ziyaretten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Eytemiş, "Ben kızımı siz değerli devlet yetkililerine teslim ettim. Elde edilen dünya şampiyonasına çok sevindik. Az da olsa katkımızın bulunması bizi onore etti. Ailece her zaman Sevilay'ın yanında olduk ve olacağız. Kızım bundan sonra da şampiyonlukları elde edip Türk Bayrağını göndere çekecektir" diye konuştu.

Ailenin en küçük olan ve 8 yıldır atletizm sporu ile uğraşan Dünya Genç Bayanlar Şampiyonu 19 yaşındaki Sevilay Eytemiş, henüz yolun başında olduğunu söyledi. İtalya'da düzenlenen Dünya Dağ Koşuları Şampiyonası'na çok iyi hazırlandığını vurgulayan Eytemiş, "İl müdürümüzün katkılarıyla Erzurum'da çok iyi bir kamp süreci geçirdik. Bu da şampiyonada en iyi dereceyi elde etmemize neden oldu. Dünya şampiyonu olduğum için çok mutluyum. Bana her zaman destek olan ve sürekli yanımda bulunan değerli hocam ve antrenörüm Şirin Günen'e il müdürümüz Mehmetşafi Erim'e ve aileme çok teşekkür ediyorum. Tek hayalim olimpiyatlara katılıp ülkemi en iyi şekilde temsil etmek" dedi.

Üç yıl önce babası Fahrettin'i kaybeden 7 kardeşten 4'üncüsü olan Dünya Dağ Koşusu genç erkeklerde ikinci olan Yalnız Konak Köyü'nden Adem Karagöz ise "Şampiyonanın bizim için çok önemli olduğunun bilincindeydik. Bunun için Ramazan Bayramı'nı ailemizden uzak Erzurum'daki Palandöken Dağı'nda kampa girdik. Şampiyona için çok emek harcadık ve emeğimizin karşılığını da aldık. Yıllardır Sevilay ile birlikte koşuyoruz. Her zaman birbirimize destek olduk. Daha yaşımız çok genç olduğu için hedeflerimiz olimpiyatlarda ülkemizi ve ilimizi temsil etmek" diye konuştu.

Sporcuların antrenörü Şirin Günen de "Güvendik, inandık ve İtalya'da adımızı yazdırdık. Şimdi bu başarı bizleri kamçılayıp daha iyi yerlere getirecektir" dedi.