Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocaman, şunları söyledi;

"20'nci dakikadan sonra rakibimiz oyunu biraz sertleştirince maçın kontrolünü yitirdik. İlk yarının son 20 dakikasında geriye de düşebilirdik. İkinci yarıda hemen kontrolü elimize aldık. Sahaya iyi yayıldık ve topu hızlı dolaştırdık. Karşılaşmanın sonuna kadar tamamen kendi oyunumuzu rakibimize kabul ettirip, golü de bulduk. Zorlu deplasmandan 3 puanla ayrılmanın sevinci içindeyiz."

Bütün Fenerbahçelilerin istediği tablonun UEFA Avrupa Ligi'ndeki tablo olduğunu kaydeden Kocaman, aynı durumu ligde de yansıtmak istediklerini söyledi. "Bütün Müslümanların Kurban Bayramı'nı kutluyorum" diyen Kocaman, AEL Limassol Kulübü'ne de konukseverlikleri için teşekkür etti. Bu deplasmanın sıkıntılı geçmesinin beklendiğini dile getiren Kocaman, "Bilinen birtakım nedenlerden dolayı sıkıntıların beklendiği ortamda, geldiğimiz andan şu ana kadar hem saha içinde hem de saha dışında AEL Limassol Kulübü büyük bir konukseverlik gösterdi. Buradan teşekkür ediyorum. Umarım ve diliyorum aynı konukseverliği biz de orada göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Aykut Kocaman, bir basın mensubunun, kazanılan maçlardan sonra da eleştirildiğini söylemesi üzerine, "Biz kazanalım da kim ne derse desin. Yeter ki futbolcular kazanmaya devam etsin" diye konuştu.

Aykut Kocaman, kaleci Volkan Demirel'in milli takımdaki performansıyla kendi takımındaki performansının farklı olduğunun belirtilmesi üzerine, "Volkan bu takımın kalecisi. Görevi top geldiği zaman kurtarmak. Görevini iyi yapan bir kardeşimiz. Milli takımla Fenerbahçe performansı arasında çok büyük fark olduğunu sanmıyorum. Oyuncularda inişler çıkışlar olabiliyor. Hata yapıldığı zaman kalecilikte telafisi zor. Son maçı futbol hayatında küçük bir kaza olarak yorumlamak lazım" dedi.

EGEMEN KORKMAZ: "TARAFTARLARIMIZA BAYRAM HEDİYESİ VERDİK"

Takımının galibiyet golünü atan Egemen Korkmaz ise, maça iyi başlamadıklarını, ancak yaşanan bu hataları telafi edeceklerini belirterek, "Karşılaşmaya iyi başlayamadık, ama hatalarımızı telafi edeceğiz. Taraftarlarımıza bayram hediyesi verdik" ifadelerini kullandı.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Egemen Korkmaz, "İlk yarı 15 dakikadan sonra rakibe kontrolü verdik. Baktığımızda bizim bireysel hatalarımız ve bireysel toplar kalemize tehlike olarak geri döndü. Volkan'ın yaptığı kurtarışlar çok önemliydi. Buraya gelmeden önce yapacağımız 2 önemli maçım belirleyici olduğunu biliyorduk. Limassolla evimizde kazanarak iddiamızı sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

Karşılaşmanın ilk yarısında ellerinden geleni yaptıklarını da belirten Egemen, "Defans olarak düşünmemek lazım, takım olarak defans yapıyoruz. Ummadığınız anda kaptırdığınız top size tehlike olarak geri geliyor. Mühim olan bu hataları en aza indirgemek. Zaman geçtikçe bazı şeyler daha iyi olabilir. Devre arasına kadar her şeyin çok iyi olacağını düşünüyorum o ana kadar her şey çok iyi olacaktır" dedi.

VOLKAN DEMİREL: "GRUBUMUZDA İDDİALI KONUMA GELDİK"

Milli kaleci Volkan Demirel de, AEL Limassol karşısında alınan galibiyetle grupta iddialı bir konuma geldiklerini belirterek, "Kazandığımız için mutluyuz. Rakibe pozisyon vermemize rağmen, bu karşılaşmandan galibiyetle ayrıldık" dedi.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Volkan Demirel, "Bugün burada kazandığımız 3 puan bizim için önemliydi. İlk yarı kötü oynadık, ama ikinci yarı oyundaki ağırlığımızı ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Rakibe vermiş olduğumu pozisyonlar vardı. Kötü oynadığımız halde kazandık ve bence bu bir artıdır. Kazanarak grubumuzda iddialı bir konuma geldik. Limassol ile bir kez daha kendi evimizde oynayacağız. O maçı da kazanarak emin adımlarla ilerlemek ve gruptan çıkmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin, Avrupa Kupaları'ndaki 100'ncü golünü kaydeden Egemen Korkmaz'ın da attığı gole değinen Volkan Demirel, "Egemen, Fenerbahçe'deki ilk golünü attı. Bunun için mutluyum. Ancak önemli olan kazanmaktı. İlk yarısını kötü oynadığımız maçı kazandık. Bazen kötü oynayıp da kazanabiliyorsak bu bir artıdır" açıklamasında bulundu.

AEL LİMASSOL CEPHESİ

AEL Limassol Teknik Direktörü Jorge Costa da, zorlu bir maç olduğunu, Fenerbahçe gibi güçlü bir takıma karşı ilk yarı iyi oynadıklarını, ancak ikinci yarıda etkili olamadıklarını vurgulayarak, "Sahada ortaya koyduğumuz performansın sonucunun farklı olmasını beklerdim" dedi. Costa şöyle konuştu; "İlk yarıda iyi oynadık ve elimizden gelen oyunu ortaya koymaya çalıştık. Daha yapacak çok işimiz var. Futbolda 11 oyuncu, 11 oyuncuya karşı oynar. Her zaman istediğinizi yapamazsınız. Fenerbahçe çok iyi bir takım, fakat ilk yarıda sahada AEL vardı. İkinci yarıda verimliliğimizi gösteremedik."

 

AR (GH/RT)