Adnan Öztürk, Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde Galatasaray Taraftarlar Derneği’nin şampiyonluk kutlamasına katıldı. Büyük Anadolu Oteli’nde yaklaşık 1000 kişinin katılımıyla yapılan kutlamada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Öztürk, Galatasaray’ın, geçen sezon kendisinden beklenmeyecek derecede başarılı bir sezon geçirdiğini, en çok gol atan, en az gol yiyen takım olduğunu söyledi.

'UMUT BULUT BAŞARILI OLACAK'

Transferlerin teker teker yapıldığını belirten Öztürk, "Umut Bulut, enteresan yeteneklere sahip bir futbolcu. Fransa kariyeri var. Daha önemli bir takım olan Galatasaray ile başarıları devam edecektir. Umut Bulut, Türkiye'ye dönerken Galatasaray'ı seçerek doğru bir karar verdi. Ben takımda başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Melo'nun durumunu da günler gösterecek. Onda da bazı kriterler var. Transfer konusunda çok aceleci olmak durumunda değiliz. Türk futbolunda 20 Haziran'da verilecek kararlar var. Onun yanında da Galatasaray'ın transfer kriterleri var. Tabii bizim transfer yapmamız gerekiyor. Bunun farkındayız ve bunun da hesabı kitabı yapıldı" dedi.

'ALBAYRAK İLE DARGINLIK SÖZ KONUSU DEĞİL'

Bir gazetecinin, "Abdurrahim Albayrak ile dargın mısınız?" şeklindeki sorusu üzerine Öztürk, "Hayır. Galatasaray'da dargınlık olur mu? Galatasaray Yönetim Kurulu'nda oturacaksınız, Genel Kurul sizi seçmiş ve siz de çocuklar gibi dargın, küs olacaksınız. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz" dedi.

TARAFTARLARA HİTAP ETTİ

Gecede taraftarlara da hitap eden Öztürk, kendisi için Galatasaray'ın sevgi, saygı ve ahlak demek olduğunu söyledi. Öztürk, "Galatasaraylı, prensipler ve ilkeler demektir. Birbirine bağlı, kıskançlığın ve çekişmelerin olmadığı, ülkesine, vatanına, milletine herkese saygılı olan ve herkesten de saygı bekleyen, o saygının oluşması için elinden geleni yapan, sarı-kırmızıyı yan yana gördüğünde gönlü titreyen insandır Galatasaraylı" diye konuştu.

'İÇ ÇEKİŞMELERE SON VERMEK GEREK'

Galatasaray’ın tarihi, kültürü, sevgisi, yayılmışlığı ve zenginliğinin hiçbir kulüpte olmadığını ifade eden Öztürk, "Olması da mümkün değil. Galatasaray'ın tek yapması gereken, hesaplarda kulübün gücünü birleştirmek ve iç çekişmelere son vermektir. Kulüp üzerinden politika yapanlara izin vermemektir. Bu dayanışmayı sonuna kadar yaşarsak, gözlerdeki coşkuyu ve sevgiyi, sinerjiyi ortaya koyabilirsek, samimi söylüyorum Galatasaray dünyanın en büyük kulübü olur" dedi.

Şampiyonluk kupasının da salona getirildiği gecede büyük coşku yaşandı. Kupa ile hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen taraftarlar izdihama yol açtı. Gecede, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın görüntülü mesajı da taraftarlara iletildi. Aysal mesajında Galatasaray’ın, başarısındaki en büyük gücü taraftarından aldığını söyledi.

İÇ(EE/SSA)